Любов на малки дози със скандинавско сърце Снимка: © Lakrids by Bulow Bulgaria

Как бихте описали февруари? Мразовит - със сигурност в умерените и северните ширини. Термометърът ще потвърди. А ако трябва да му сложим цвят - снежно бял? Често гледката от прозореца ще свидетелства за достоверността на гамата, макар в града бялото да е мимолетно. Но сякаш февруари е по-скоро червено-розов. И плюшен. И сладък.

Влюбени плюшени мечета и пухкави възглавници във формата на сърца надничат от почти всеки ъгъл и витрина. И още, и още сърца. Точно както тикви, прилепи и островърхи шапки дегизират октомври и ноември оранжево-черно, така Свети Валентин успява да облече последния месец от зимата в топли ягодово-малинови тонове.

Да наречем февруари месец на любовта си е малко претенциозно - любовта няма сезон, а и нали не признава граници - били те времеви, пространствени или някакви други. Но че Денят на влюбените придава на февруари цвят, вкус и текстура е видимо с просто око - дори и за онези, които непримиримо отстояват независимостта на Трифон Зарезан от католическия светец, честван на същата дата.

Lakrids by Bulow Love Strawberry Pink

Можем да поспорим с клишето, че любовта минавала през стомаха, но че често я засвидетелстваме с подарък за небцето си е факт. Комбинацията бонбони и вино неслучайно е класика в поднасянето на "обичам те". Но ако виното няма как да го създадеш специално за повод, то сладкишите може. И да ги облечеш в розово и червено може, а сърцето да е скрито.

Така прави например Lakrids by Bülow представи лимитираните "влюбени" вкусове безглутенови бонбони от лакриц с шоколад.

Ако още не се запознали със скандинавската магия лакриц - често първата среща е любов от първа хапка. Изделието от корен на женско биле може да е сладко или подправено с морска сол. А в комбинация с шоколад и игра с плодови вкусове и подправки е запазената марка на датската компания Lakrids by Bülow. Създава я през 2007 г. младият Йохан Бюлоу - за да запознае света с лакрица и да го накара да се влюби в него. Както Йохан е влюбен от дете.

Lakrids by Bulow Strawberry Love

Февруарските вкусове са два - сладък лакриц, прегърнат от бял шоколад, ягода и сметана (Strawberry & Cream) и солен лакриц, потопен в с дулсе де лече шоколад, касис и захар (Fruity Caramel). И в двата случая основата се разкрива след първата хапка - под формата на сърце в центъра на шоколада. Цветът на хрупкавата глазура на лимитираните бонбони е съвсем февруарски розов и червен.

За пълен комплект любов в малки дози се предлага и Love Selection Box - 8 вкуса лакрицови бонбони, където освен ягода и касис, се срещат още млечен шоколад и кафе, дулсе де лече шоколад и тъмен шоколад и морска сол. Кутията, разбира се, е във формата на сърце - нали е февруари.

Може да намерите Lakrids by Bulow в техния физически магазин в The Mall, където ще може да дегустирате различните вкусове на място. Или да поръчате от техния онлайн магазин www.lakridsbybulow.bg и да оставите куриера да се разходи в студа вместо вас.

Love strawberry &Cream


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024