24-годишната българска актриса Мария Бакалова има шанс да попадне в списъка на номинираните звезди в "Главна женска роля" на "Златните глобуси" 2021 благодарение на участието си в "Борат 2". 

Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд, която организира престижните награди, е гласувала да промени категорията на Бакалова от "поддържаща" в "главна" роля в направлението "Комeдия / Мюзикъл", съобщава Variety. 

Това променя първоначалния замисъл на продуцентите на "Борат 2", които са внесли кандидатурата й за награда във второстепенната категория. По подобен начин през 2002 г. Катрин Зита-Джоунс се "качва" в групата на номинираните за главна женска роля на "Златните глобуси" с героинята си от "Чикаго".

За да промени избора на студиата, журито трябва да гласува с мнозинство от 2/3 в полза на новата категория - това се е случило и при преценката за тежестта на ролята на Мария Бакалова. В Асоциацията влизат общо 89 журналисти от различни държави. 

Имената на номинираните ще бъдат обявени на 3 февруари 2021, a наградите ще бъдат разддадени на 28 февруари. Ако Бакалова стигне до списъка на номинираните, това ще бъде първото подобно постижение за български актьор. 

Само за последната седмица тя спечели наградите на филмовите критици от асоциациите в Чикаго, Индиана, Флорида, Бостън и Ню Йорк за категории като "поддържаща роля" и "дебют на годината". 

Според Variety - Бакалова е "една от водещите претендентки за наградите на Филмовата академия", т.е. за номинация за "Оскар". 

Междувременно българката беше включена в класацията за "Най-добрите изгряващи звезди на 2020 г." на New York Times, като изданието посочва, че "Саша Барън Коен може и да е звездата на "Борат 2", но Мария Бакалова е героят на филма".

Ревюто за филма във Vanity Fair поставя висока оценка за нейното изпълнение: " Бакалова има същите стоманени нерви като Коен, сякаш е неспособна да изпита неудобство или срам", се казва в статията, която посочва, че Бакалова е "откраднала шоуто" в продължението на оригиналната пародия.  


"Специалната актриса" Мария Бакалова: В театъра всеки Тенекиен човек има шанс да открие сърцето си

Мария Бакалова от "Борат": Участвах в прослушването в 5 ч. сутринта, след бала в университета


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон