Мария Бакалова е на крачка от номинация за "Златен глобус" в главна женска роля

24-годишната българска актриса Мария Бакалова има шанс да попадне в списъка на номинираните звезди в "Главна женска роля" на "Златните глобуси" 2021 благодарение на участието си в "Борат 2".

Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд, която организира престижните награди, е гласувала да промени категорията на Бакалова от "поддържаща" в "главна" роля в направлението "Комeдия / Мюзикъл", съобщава Variety.

Това променя първоначалния замисъл на продуцентите на "Борат 2", които са внесли кандидатурата й за награда във второстепенната категория. По подобен начин през 2002 г. Катрин Зита-Джоунс се "качва" в групата на номинираните за главна женска роля на "Златните глобуси" с героинята си от "Чикаго".

За да промени избора на студиата, журито трябва да гласува с мнозинство от 2/3 в полза на новата категория - това се е случило и при преценката за тежестта на ролята на Мария Бакалова. В Асоциацията влизат общо 89 журналисти от различни държави.

Имената на номинираните ще бъдат обявени на 3 февруари 2021, a наградите ще бъдат разддадени на 28 февруари. Ако Бакалова стигне до списъка на номинираните, това ще бъде първото подобно постижение за български актьор.

Само за последната седмица тя спечели наградите на филмовите критици от асоциациите в Чикаго, Индиана, Флорида, Бостън и Ню Йорк за категории като "поддържаща роля" и "дебют на годината".

Според Variety - Бакалова е "една от водещите претендентки за наградите на Филмовата академия", т.е. за номинация за "Оскар".

Междувременно българката беше включена в класацията за "Най-добрите изгряващи звезди на 2020 г." на New York Times, като изданието посочва, че "Саша Барън Коен може и да е звездата на "Борат 2", но Мария Бакалова е героят на филма".

Ревюто за филма във Vanity Fair поставя висока оценка за нейното изпълнение: " Бакалова има същите стоманени нерви като Коен, сякаш е неспособна да изпита неудобство или срам", се казва в статията, която посочва, че Бакалова е "откраднала шоуто" в продължението на оригиналната пародия.


"Специалната актриса" Мария Бакалова: В театъра всеки Тенекиен човек има шанс да открие сърцето си "Специалната актриса" Мария Бакалова: В театъра всеки Тенекиен човек има шанс да открие сърцето си

Мария Бакалова от "Борат": Участвах в прослушването в 5 ч. сутринта, след бала в университета Мария Бакалова от "Борат": Участвах в прослушването в 5 ч. сутринта, след бала в университета


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024