Америка продължава да говори за звездата от „Борат 2“ Мария Бакалова. Медиите отвъд Океана все по-често пишат за българката, а тя не спира с телевизионните изяви. Последното ѝ участие бе на 17 ноември в „Късното шоу на Джеймс Кордън“ по CBS. Там тя разказа как е изпратила първите си кадри от прослушването за ролята на Тютар - в 5 ч. сутринта, точно след празненството по случай завършването на висшето си образование.

„Аз идвам от България. Завърших драма (б.а. – в „НАТФИЗ“). Но когато участвах в прослушването, го направих онлайн в 5 ч. сутринта. Това беше след бала ми в университета. С една моя приятелка го помислихме за шега. Бях изключително уплашена, че това не е истинско прослушване, че е свързано с трафик на хора“, сподели 24-годишната актриса.

Звездата от "Борат 2" Мария Бакалова: "Такива неща не се случват на хора като нас, българите"

„Направих този запис, докато пушех и пиех алкохол, защото това беше точно след завършването ми и бях толкова радостна че най-накрая се сдобих с дипломата си. Импровизирах с думите: „Баща ми е най-добрият в целия плосък свят, защото ми дава цигари и ми позволява да пия“. Изпратих още едно видео, после и още едно, а след отделни два записа отлетях за Англия“, разказа Бакалова.

„Майка ми плачеше: „Повече никога няма да те видя“. А аз ѝ казах: „Може би, може би ще стане точно така“.

Макар да е била много нервна, актрисата решила да действа. Нямало е връщане назад. „Това щеше да е първият път, в който пътувам сама. Трябваше да го направя. Отидох и Саша беше там. Ето така започна всичко“.

Тя се запознава със Саша Барън Коен, който играе ролята на казахстанския журналист Борат, преживяващ културен шок на територията на САЩ. Бакалова, която се е снимала в няколко филма у нас, но никога в комедии, се превъплъщава в ролята на неговата дъщеря Тютар. Актьорската ѝ игра, изглежда, се е харесала на Коен, който я е избрал за ролята сред още 600 кандидати.

Мария Бакалова: Откритието на Холивуд, което "заслужава номинация за Оскар"

„Късметлийка съм, че живея тук сега. Но в същото време Covid ме спаси, защото хората тук носят маски. Така че още не съм изпитала чувството да ме разпознаят“, сподели Бакалова пред Кордън и добави, че се чувства „дори по-нервна от моментите, в които снимахме филма“.

Тъй като заснемането на продукцията е пазено в изключително дълбока тайна, за да не бъдат разпознати актьорите, българката не е можела да споделя нищо дори със семейството си.

„Майка ми ми се обади, след като изгледа филма. Беше толкова тъжна“, сподели Мария, докато публиката се смееше. „Беше плакала 2 часа. Очевидно, тя е голям мазохист. Изгледа го два пъти, след което беше дори още по-тъжна“, каза Бакалова.

Една от най-предизвикателните сцени в „Борат 2“ е тази с личния адвокат на Тръмп – Руди Джулиани. Мария се представя за журналист, който иска интервю от него, а двамата влизат в хотелска стая за по питие. Там Джулиани ляга на спалнята и бърка в панталоните си, а през това време Барън Коен влиза полугол и крещи: „Прекалено малка е за теб!“.

Руди Джулиани: Последната "жертва" на Борат и неговата дъщеря

Бакалова сподели пред Кордън, че Джулиани се обадил на полицията, но двамата със Саша бързо напуснали хотела.

„Беше много нервен момент. Сърцето ми туптеше. Бях уплашена, макар Саша да беше в тоалетната. Руди Джулиани всъщност се обади на полицията, но ние не направихме нищо незаконно. Просто излязохме и във филма може да видите как побягнахме заедно. Беше щастлив семеен момент“, каза тя.

„Твоето представяне във филма е брилянтно и заслужаваш всички тези похвали, които получаваш“, обърна се към нея Джеймс Кордън.

Мария Бакалова от "Борат": Под карантина в холивудска вила, снимайки "най-якия филм"

Мария Бакалова вече е звезда в САЩ, а авторитетното издание Variety я нареди в класация на 10-те актьори, които зрителите да следят през 2020 г. Това е подреждане, което редакцията изготвя от 1998. В изминалите класации присъстват имената на 35 номинирани за „Оскар“ или носители на наградата. В това число влизат Махершала Али, Вайола Дейвис, Октавия Спенсър, Бри Ларсон, Мелиса Лео и други звезди.

Българката е поставена първа в списъка. „Звездата, която направи своя пробив във втория филм „Борат“ на Саша Барън Коен, продължава да предизвиква възторг“, пише Variety.

„Толкова съм щастлива да бъда част от класацията. Невероятна чест е името ми да се споменава наред с тези на останалите талантливи артисти“, написа Мария Бакалова в профила си в Instagram.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед

Комисията на Цацаров проверява кмета на "Красно село" за лично облагодетелстване

КПКОНПИ чака Росина Станиславова да им предаде нужните документи

Алек Болдуин дава първо интервю след фаталния инцидент: "Не съм натискал спусъка"

Интервюто по ABC ще бъде излъчено в петък от 3 ч. наше време

Проверка откри дефекти при ремонта на мантинели на АМ "Струма"

Институтът за пътна безопасност засече серия от нарушения в поставянето на обезопасителните елементи

WTA спря всички тенис турнири в Китай заради режима: "Пен Шуай е по-важна от бизнеса"

Президентът на асоциацията Стив Саймън реши да наложи мярката с незабавен ефект

Как ще се разпределят министерствата в новата коалиция?

ИТН може да получи Енергетиката и МРРБ, ДБ - Правосъдие и Е-управление

Служебният проектобюджет 2022 изненада неприятно партиите в 47 НС

ДБ обвини финансовия министър Валери Белчев, че залага разходи, които не са одобрени от бъдещия кабинет