Новият филм на Саша Барън Коен "Борат 2" може да се превърне в жив кошмар на Републиканската партия само 10 дни преди президентските избори.

Политическата сатира включва сцена, в която бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани дава интервю пред българската актриса Мария Бакалова, участваща във филма в ролята на дъщерята на Борат. За целите на пародията, 24-годишната Бакалова се представя пред Джулиани за журналистка от консервативна телевизия и го убеждава да даде интервю за "медията" й.

По-късно 76-годишният политик се съгласява на предложението й да се оттеглят за питиета в хотелската й стая (пълна със скрити камери). Джулиани сяда на леглото и казва на момичето "Може да ми дадеш телефона и адреса си", докато я гали по гърба. Снимки от филма показват как актрисата се опитва да свали микрофона от сакото му, след което Джулиани ляга върху леглото и пъха ръка в панталоните си.

Според ревюта на филма в няколко медии, уединението им е прекъснато от нахлуването на Борат (в ролята: Саша Барън Коен) в хотелската стая по бельо, който казва на Джулиани: "Тя е на 15 години. Прекалено стара е за теб".

Джулиани се изправя и напуска хотелската стая по най-бързия начин, докато Борат крещи след него "Руди, Тръмп ще бъде разочарован".

Неловкият момент е заснет през юли 2020 г. в Ню Йорк. Още тогава Руди Джулиани беше подал жалба в полицията заради нахлуването на Саша Барън Коен - "облечен в абсурден, розов трансджендър костюм; розови бикини с дантела и полупрозрачен мрежест топ".

"Този човек нахлу с крясъци, и помислих, че става дума за някаква измама или схема за изнудване. Затова подадох сигнал в полицията, а той избяха. Чак по-късно разбрах, че вероятно мъжът е бил Саша Барън Коен. Сетих се за всички хора, които е заблуждавал в миналото и се зарадвах, че не съм се поддал", казва Джулиани през юли пред таблоида "Ню Йорк Пост".

Полицията не образува разследване, тъй като не намира данни за извършено престъпление. Тогава Джулиани не споменава нито дума за факта, че е лежал в хотелската стая на младата жена преди нахлуването на Коен.

Задоволството на личния адвокат на Тръмп обаче може да се окаже преждевременно. В ревюто на "Гардиън" се посочва, че още преди да посегне към панталоните си, Джулиани се излага напълно искрено в "интервюто" за дъщерята на Борат - включително, отговаря положително на нейния въпрос дали би изял прилеп след Covid-19.

Как дъщерята на Борат проговори български и открадна панталоните на Джими Кимъл

Избухването на медийния скандал в сряда накара Руди Джулиани да представи своя версия за случилото се в хотелската стая.

"Видеото с Борат е пълна манипулация. Исках да загащя ризата си в панталоните, след като свалих микрофона си от интервюто. В нито един момент преди, по време или след интервюто не съм се държал неприлично. Ако Саша Барън Коен твърди обратното, той е хладнокръвен лъжец. Всъщност както съобщава "Ню Йорк Пост", "записът изглежда преувеличен заради монтажа". Веднага щом разбрах, че това е постановка, се обадих на полицията... Това е опит за заглушаване на неуморните му усилия по разкриването на престъпността и разврата на Джо Байдън и цялото му семейство", казва Джулиани.

Той цитира стара статия на Deadline, според която филмът е имал предварително излъчване през септември - "и никъде не се споменаваше за сцена, която да има някакво значение", както пише Джулиани. Всъщност, ембаргото за разкриване на сюжети от "Борат 2" е паднало едва в сряда, два дни преди премиерата на филма в Amazon Prime, което обяснява защо историята за скритата камера не се е превърнала в сензация още преди месец.

Руди Джулиани обаче твърди, че е жертва на компроматна война, защото е пуснал хакнатите мейли на Хънтър Байдън в медиите.

"Подготвяме още по-големи разкрития от адския харддиск, от които Джо Байдън няма да може да се защити или скрие", пише Джулиани в Twitter.

За Саша Барън Коен това е просто поредният успешен опит за "тролене" на политици - в списъка му са бивши сенатори, щатски конгресмени и кандидатката за вицепрезидент на САЩ от 2008 г. Сара Пейлин.

Филмът "Борат 2" ще излезе в Amazon Prime на 23 октомври.

Борат се завръща в Янкиленд с "булка" за Майк Пенс


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Kaufland е марка №1 за 2022 година

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Кирил Петков: Решението за 70-те руснаци е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота

Огнян Минчев: Президентът свика консултации "по армейски", партиите имаха нужда да разговарят

Възможно е да се създаде коалиция, която да избегне поредните предсрочни избори, смята политологът