Мария Бакалова ще играе руска шпионка на Путин в нов трилър Снимка: © Getty Images

Мария Бакалова ще бъде в главната роля в нов екшън трилър, в който ще си партнира с френския актьор Жан Рено, Тай Симпкинс и датската актриса Кони Нилсен, съобщава холивудското издание "Deadline".

Тя ще се превъплъти в образа на млада рускиня, привлечена от идеята на Владимир Путин за подновяване на Студената война, става ясно от официалното описание на филма. Той е с работно заглавие "Birdeye" (бук.пр. птиче око) и е вдъхновен от книгата "Sexpionage: The exploitation of sex by Soviet intelligence", излязла за първи път през 1975 г.

Историята във филма се развива след разпада на Съветския съюз, когато Нина - млада жена, живееща в мизерия, е привлечена от идеята на Путин за нова Студената война. Тя става високопоставен руски шпионин във Вашингтон - до момента, в който нейната детска любов, сега безмилостен убиец, е изпратен от Русия да я убие.

Звездата на Бакалова в Холивуд изгря с участието ѝ във филма "Борат", с което тя стана първата българска актриса, номинирана за награда "Оскар". През април тя беше избрана за роля и в друг шпионски филм - този път комедиен, където ще си партнира със Себастиан Стан. Наскоро беше премиерата и на последния ѝ филм - "Guardians of the Galaxy Vol.3" (Пазителите на галактиката 3), където озвучава съветското куче-космонавт Космо.

За ролята си в "Birdeye" актрисата споделя, че е изключително развълнувана.

"Винаги съм имала мечтата (да играя) герои от моя регион на света, корави жени, независими, дълбоко талантливи - и Нина е това момиче. Изключително съм развълнувана от това, че ще я играя. Нямам търпение да се впусна в тази роля", казва Бакалова пред "Deadline".

Филмът се продуцира от Aloe Entertainment, които стоят зад работата по проекти като "Bruised" с Хали Бери и "Worth" (Стойност) с Майкъл Кийтън.

"Birdeye" ще бъде предложен за разпространение на филмовия пазар в Кан и все още е в търсене на режисьор. Един от продуцентите го описва като "руско-американски екшън шпионски трилър, много комерсиален филм за широка аудитория".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024