Мария Бакалова ще снима нов български филм за извънземните от Царичина Снимка: © Getty Images

Мария Бакалова се завръща у дома, за да продуцира и да участва в нов български филм. Актрисата се присъединява към снимачния екип на "Трифум", където ще си партнира със своя близък приятел и ментор Юлиан Костов.

Проектът е реализиран чрез тяхната продуцентската къща "Five Oceans", която има за цел да разказва български, балкански и славянски истории и да ги представя на международната публика. Това е и първият филм на Бакалова в България след ролята ѝ в "Борат 2", с която стартира кариерата ѝ в Холивуд и получи номинация за награда "Оскар".

"Триумф" е описан като военна сатира, вдъхновена от добре познати и диви реални събития от 90-те години на миналия век. Тогава, в хаоса след падането на комунизма, оперативна група, съставена от високопоставени офицери от българската армия и екстрасенси, се впуска в свръхсекретна военна операция в малкото село Царичина, за да открие извънземен артефакт, който ще промени хода на историята и ще направи България отново велика.

Мария Бакалова ще играе главната роля в лентата, а освен с Костов тя ще си партнира с още известни български актьори, сред които Юлиан Вергов и Маргита Гошева. Снимките по проекта вече са започнали в България.

Филмът е режисиран от Кристина Грозева и Петър Вълчанов, които имат ключова роля за успеха на Бакалова. Двамата водещи режисьори са преподаватели по филмова актьорска игра в НАТФИЗ, а Бакалова е била тяхна студентка. Класът им толкова ѝ харесал, че тя доброволно помага на Грозева и Вълчанов в планирането на задачи, за да може да присъства на занятията всяка седмица. Тя дори пътува с двамата режисьори до снимачната площадка на техен филм и предлага безплатно да помага като озвучител, за да може да гледа и да се учи.

Мария Бакалова се завръща у дома, за да продуцира и да участва в нов български филм. Актрисата се присъединява към снимачния екип на "Трифум", където ще си партнира със своя близък приятел и ментор Юлиан Костов. Мария Бакалова ще се снима в два нови холивудски филма

Последният проект на Грозева и Вълчанов е филмът "Бащата", където участва и Бакалова. Той беше избран за българската номинация за "Оскар" в категорията за най-добър международен филм през 2021 г., но не успя да получи официална номинация от Американската филмова академия. Наскоро стана ясно, че Бакалова ще оглави комисията на Националния филмов център, която ще избере българското предложение за "Оскар" следващата година.

Съавтор и изпълнителен продуцент на "Триумф" е Дечо Таралежков - дългогодишен партньор на Вълчанов и Грозева в писането на сценарии още от втория им филм "Слава". Филмът е копродукция между Abraxas Film и гръцката продуцентска компания Graal Films. Финансиран е от Българския национален филмов център, Гръцкия филмов център, Eurimages, MEDIA, Българската национална телевизия и ERT.

"Триумф" ще бъде и първият филм на Юлиан Костов, в който той ще играе на родния си български език, след като през последните 10 години изгради кариерата си извън страната, превъплъщавайки се в роли на английски език (Shadow & Bone), испански (Flack), италиански (Back), полски, руски и румънски.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Филмът "Анатомия на едно падане" триумфира на "френските Оскари"

Сандра Хюлер грабна приза за най-добра актриса

18:09 - 24.02.2024
Важно днес

Съдът пусна на свобода актьора Христо Шопов. Заплашил съседката си не с пистолет, а с ключове

Христо Шопов излиза от ареста срещу подписка

17:12 - 24.02.2024
Политика

България е все по-близо до еврозоната. Василев очаква и последният критерий да бъде изпълнен тази година

Финансовият министър вярва, че и еврозоната, и ротацията ще се случат

15:55 - 24.02.2024
Европейски дневници

Сухопътният Шенген и други български мечти. Илхан Кючюк отговаря на Gen Z

Евродепутатът Илхан Кючюк за полурадостта от Шенген

15:07 - 24.02.2024
Важно днес

Европейските лидери са в Киев. Обещаха подкрепа за Украйна, докато тя не стане "окончателно свободна"

Зеленски вярва, че Украйна е 730 дни по-близо до победата

15:06 - 24.02.2024
Важно днес

Протоколът от срещата в "Пирогов" е подправен, махнати са скандалните реплики срещу близките на Даная

Официалният документ описва срещата от скандалния запис в "Пирогов", но изпуска важни детайли

14:03 - 24.02.2024
Важно днес

Борисов видя Петков като "брилянтен стратег" и поиска властта да се подели 50:50

Той иска равно представителство в министерствата и останалите агенции

11:31 - 24.02.2024
Важно днес

Радев с нови критики към управляващите: "Ту се обичат, ту се изобличават взаимно"

Радев продължава с нападките си към управляващото мнозинство

10:26 - 24.02.2024
GEN Z дневници

Vol.10: Никой не гледа "Ергенът", от Disney до Харвард, истината за Tinder

И тази година никой не гледа "Ергенът" - но всички говорят за него

10:00 - 24.02.2024