Марката "Ново начало" е придобита от финландска компания Снимка: © Скрийншот

Точно два месеца след обявеното "ново начало" в ДПС и очакванията, че изключеният от Движението Делян Пеевски ще прави нова партия със същото име, търговската марка "Ново начало" се оказа придобита от финландска компания. Това съобщава "Дневник", като се позовава на информация от Патентното ведомство.

Проверка на медията е установила, че заявлението за прехвърлянето ѝ е подадено на 17 юли, а окончателното вписване на новия собственик се е осъществило на 18 август.

Така вече близо 10 дни притежател на марката е дружеството с ограничена отговорност Advantage Group Oy, с адресна регистрация в Кирконуми, Финландия. Данните от финландския търговски регистър показват, че компанията е създадена през 1995 г. и осъществява дейност, свързана със спортни клубове и консултации за управление на бизнеси.

Собственик е Алек Архо Хаврен, представящ себе си като основател и председател на Световния екологичен форум, социален и екологичен предприемач.

От информация в публични източници става видно, че заместник в компанията (в която иначе се посочва, че към 2023 г. работят 0 души - бел. авт.) е Цветелина Аспарухова Николова.

Тя от своя страна е управител на "Кей Пи Ел Си България" - еднолично дружество с ограничена отговорност, което се занимава основно с дейности с недвижими имоти. Собственик на капитала e компанията Кей Пи лигъл консълтантс ЛЛП - Великобритания", която според данните в Търговския регистър е неактивна от 2009 г.

От учредителния акт на компанията се разбира, че упълномощен представител на Кей Пи лигъл консълтантс ЛЛП - Великобритания за България е адвокат Владимир Рангелов - досегашният притежател на марката "Ново начало". Той е управляващ съдружник в кантората "Камбуров и съдружници", която е една от големите в страната. Бил е в бордовете на компании като БТК и Булсатком.

"Никой не може да спре Новото начало", нееднократно е повтарял Пеевски.

Новото начало (каквото и да означава то) се повтаря натрапчиво в изявленията му през изминалите дни - и мнозина предполагат, че ключовите думи са сигналът за евентуален нов политически проект.

Йордан Цонев не потвърди, но и не отрече, че изходът от ДПС може да е в тази посока. Веднага след негово телевизионно интервю по bTV сайтът ПИК публикува апокрифна информация "от кухнята на ДПС", според която адвокатът на Делян Пеевски подал документи в Патентното ведомство за регистрация на марката "Ново начало".

В началото на юли "Булевард България" се свърза с нейния последен притежател - Владимир Рангелов. Той е придобил марката през декември 2023 г. Регистрирал е и домейн novo-nachalo.bg месец по-късно, който и до днес е неактивен.

В отговор на въпросите за евентуална връзка между търговската марка и нова политическа партия, зад която би стоял Пеевски, той обърна внимание, че "защитата на търговската марка се отнася до използването й в търговската дейност и търговския оборот, а не в политическа дейност или за политически цели".

Снимка на Делян Пеевски в парламента Не всяко "Ново начало" е на Делян Пеевски

МВР свали сатиричния сайт "Ново начало", иронизиращ Делян Пеевски (Обновена)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024