МВР свали сатиричния сайт "Ново начало", иронизиращ Делян Пеевски (Обновена) Снимка: © Скрийншот

Министерството на вътрешните работи свали сатиричния сайт novonachalo.com, който иронизира Делян Пеевски и неговия потенциален бъдещ проект със същото име. За това сигнализира по-рано днес бившият депутат от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

По-късно сайтът отново проработи, след като активисти на "Да, България" го качиха на хостинг извън България. Именно те създадоха платформата в началото на август.

От хостинг компанията първоначално са съобщили, че сайтът е спрян по разпореждане на МВР (ГДБОП) и всякакви допълнителни въпроси да се отнасят към тях. Това е станало в 14.03 ч. на 14.08.2024 г.

"Няма никакви обяснения какви са основанията за тази брутална политическа цензура и злоупотреба с власт. Публикациите нямат никакво отношение към националната сигурност или организираната престъпност. Главен герой в публикациите е Делян Пеевски, а сред второстепенните е все-още-министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Това е поредното доказателство на кого в действителност е МВР", написа Мирчев във Фейсбук.

По-късно депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов изпрати въпроси до ресорния министър Калин Стоянов с искане за обяснение на правните основания на това разпореждане, както и на база на какво се е задействало ведомството.

"Изпратих въпрос на министъра по темата, за да обясни как така си позволява да сваля сайтове, защото не му харесват", написа Божанов във Фейсбук.

Самият Пеевски използва думите "ново начало", когато почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставката му преди седмици.

"Никой не може да спре новото начало", каза тогава Пеевски и отправи предупреждение, че "който не го разбира, остава в миналото".


Пеевски обяви "ново начало" за ДПС след чистката на ключови кадри в партията


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024