Пеевски обяви "ново начало" за ДПС след чистката на ключови кадри в партията Снимка: © ДПС Пресцентър

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви за факт новото начало в партията и отправи предупреждение, че "който не го разбира, остава в миналото".

Думите на депутата бяха разпространени в позиция от пресцентъра на ДПС. В нея се съобщава, е той е провел работна среща с общинските кметовете от ДПС, като всеки един от участниците в срещата е изброен поименно. На нея са били и зам.-председателите на ДПС, депутати и членове на Централното оперативно бюро на партията.

Сред присъствалите са Йордан Цонев, Искра Михайлова, Халил Летифов, Хамид Хамид, кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, областният председател на ДПС Благоевград Ведат Хюсеин и други.

"За нас най-важен е гласът на хората и волята на структурите. На изборите показахме, че можем да се вслушваме в хората и те ни дадоха своето доверие", посочва Пеевски, като уверява, че Движението ще следва евроатлантически курс.

Позицията, с която партийният лидер обявява "ново начало", идва след чистка в редиците на ДПС. Тя започна с оставката на Филиз Хюсменова от Народното събрание, рокадите в местната структура във Варна и Шумен, продължи с изключването от парламентарната група на Айсел Руфад - вече независим депутат, но в същото време зам.-председател на ДПС. В петък от парламентарната група на партията беше изключен и дългогодишният депутат Рамадан Аталай, а към нарастващия списък с отстранени попадна и личната секретарка на Ахмед Доган - Биршен Ибрямова.

Според една от версиите за случващото се в партията Пеевски се опитва да я овладее, като разчисти хора, близки до Доган. Друго предположение е, че Пеевски и Доган са в разногласие за пряко участие в евентуално редовно правителство с ГЕРБ.

В съобщението от пресцентъра на ДПС се акцентира върху кметовете на Движението, които "заедно с партийните ни структури, са нашия лакмус за посоката и действията ни".

Биршен Ибрямова Личната секретарка на Доган е следващата отстранена при чистката в ДПС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024