Пеевски обяви "ново начало" за ДПС след чистката на ключови кадри в партията Снимка: © ДПС Пресцентър

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви за факт новото начало в партията и отправи предупреждение, че "който не го разбира, остава в миналото".

Думите на депутата бяха разпространени в позиция от пресцентъра на ДПС. В нея се съобщава, е той е провел работна среща с общинските кметовете от ДПС, като всеки един от участниците в срещата е изброен поименно. На нея са били и зам.-председателите на ДПС, депутати и членове на Централното оперативно бюро на партията.

Сред присъствалите са Йордан Цонев, Искра Михайлова, Халил Летифов, Хамид Хамид, кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, областният председател на ДПС Благоевград Ведат Хюсеин и други.

"За нас най-важен е гласът на хората и волята на структурите. На изборите показахме, че можем да се вслушваме в хората и те ни дадоха своето доверие", посочва Пеевски, като уверява, че Движението ще следва евроатлантически курс.

Позицията, с която партийният лидер обявява "ново начало", идва след чистка в редиците на ДПС. Тя започна с оставката на Филиз Хюсменова от Народното събрание, рокадите в местната структура във Варна и Шумен, продължи с изключването от парламентарната група на Айсел Руфад - вече независим депутат, но в същото време зам.-председател на ДПС. В петък от парламентарната група на партията беше изключен и дългогодишният депутат Рамадан Аталай, а към нарастващия списък с отстранени попадна и личната секретарка на Ахмед Доган - Биршен Ибрямова.

Според една от версиите за случващото се в партията Пеевски се опитва да я овладее, като разчисти хора, близки до Доган. Друго предположение е, че Пеевски и Доган са в разногласие за пряко участие в евентуално редовно правителство с ГЕРБ.

В съобщението от пресцентъра на ДПС се акцентира върху кметовете на Движението, които "заедно с партийните ни структури, са нашия лакмус за посоката и действията ни".

Биршен Ибрямова Личната секретарка на Доган е следващата отстранена при чистката в ДПС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Ивелин Михайлов твърди, че депутати на "Величие" имат "договорка със старата власт"

Депутати от "Величие" са готови да подкрепят кабинет с третия мандат на ИТН

20:18 - 01.07.2024
Спорт

УЕФА започва разследване срещу футболист заради отправен жест на мач от Европейското

Джуд Белингъм ще бъде разследван заради неприличен жест на мача срещу Словакия

19:00 - 01.07.2024
Важно днес

ПП-ДБ поискаха повече свобода за потребителите в договорите им с телекомите

Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори да е основание гражданите и фирмите да прекратят договора си без неустойки.

18:02 - 01.07.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през юли 2024 г.

Юли предлага Натали Портман и Антъни Хопкинс на малкия екран, исторически драми и още

17:53 - 01.07.2024
Технологии

Vivacom пуска нови планове с по-бърз интернет и роуминг в 13 дестинации извън ЕС

Новите планове предлагат по-бърз интернет в дестинации като Турция, Сърбия, Черна гора и Монако

15:52 - 01.07.2024