Личната секретарка на Доган е следващата отстранена при чистката в ДПС

Сътресенията в редиците на ДПС не спират - следващият отстранен се оказа личната секретарка от близо 30 години на почетния председател на партията Ахмед Доган - Биршен Ибрямова.

Тя е била отстранена с решение на Централата на ДПС. Биршен Ибрямова е секретарка на Доган от близо 30 години. Съпруга е на дългодошния депутат Джейхан Ибрямов, който заема поста на зам.-министър на инвестиционното планиране в кабинета "Орешарски".

За нейното освобождаване стана ясно от публикация във Facebook на Елван Атилла - кандидат-депутат от Движението и съпруга на бившия зам.-министър на транспорта в кабинета "Станишев" Юджел Атилла.

В групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" тя пише, че последните действия в партията показват, че "наистина се разчистват хора близки до лидера Доган".

В ДПС от дни тече чистка, която започна първо с оставката на Филиз Хюсменова от Народното събрание, рокадите в местната структура във Варна и Шумен, а след това и с изключването от парламентарната група на Айсел Руфад - вече независим депутат, но в същото време зам.-председател на ДПС. В петък от парламентарната група на партията беше изключен и дългогодишният депутат Рамадан Аталай.

Според някогашния член на движението Гюнер Тахир новият председател Делян Пеевски се опитва да "взриви ДПС отвътре" и в действителност да разчисти хора, близки до Доган.

"Искаме обяснение от новото ръководство за случващото.Никой не дава обяснение.Къде е Централното оперативно бюро? Къде е Централният съвет? Къде сте съпредседателите Пеевски и Чакъров!?! Дължите отговори!?", пише Елван Атилла в своя пост.

На последния парламентарен вот през юни Атилла беше кандидат за депутат в листата на ДПС в Бургас, но не успя да събере достатъчно гласове и преференции, за да влезе в Народното събрание. Тя е била кандидат на партията и в други парламентарни избори.

Още по темата:

Чистката в ДПС помете и Рамадан Аталай - депутата с най-дълъг стаж в партията

Пеевски "ще взриви" ДПС отвътре и чисти хора на Доган, твърди бившият партиец Гюнер Тахир

Хюсни Адем - новият депутат на ДПС в 50-ото НС Пренареждането в ДПС продължава - третият, а не вторият от листата във Варна влиза в НС

ДПС изключи зам.-председателя си Айсел Руфад от парламентарната си група

Смените в ДПС продължават - изгонен е бивш шеф във Варна, рокади и в Шумен

Филиз Хюсменова от ДПС изненадващо подаде оставка от парламента


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Новите влакове за БДЖ са под въпрос заради отказ на Stadler

Полската компания се отказа от договор за нови електрически мотриси

18:07 - 24.07.2024
Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024