Пеевски "ще взриви" ДПС отвътре и чисти хора на Доган, твърди бившият партиец Гюнер Тахир

Новият председател Делян Пеевски "ще взриви ДПС отвътре" и това вече е в ход, а чистката е на хора, близки до почетния председател Ахмед Доган. Това каза някогашният член на движението, създал след това партията НДПС - Гюнер Тахир - в предаването "Денят с Веселин Дремджиев".

Повод за коментара му е чистката, която тече от дни в партията - първо с оставката на Филиз Хюсменова от Народното събрание, рокадите в местната структура във Варна и Шумен, а след това и с изключването от парламентарната група на Айсел Руфад - вече независим депутат, но в същото време зам.-председател на ДПС, за каквато беше избрана след конференцията на движението, на което Пеевски и Джевдет Чакъров бяха посочени за съпредседатели.

За Хюсменова Тахир каза, че е един от хората с най-богат управленски опит в ДПС - и в общинска, и в изпълнителна, и в законодателна власт, а и до съвсем скоро беше зам.-председател на Народното събрание. Той обаче не вярва в официалния мотив - че напуска парламента заради по-слабия резултат на ДПС на изборите там. По думите му вина за това, ако има такава, тя не е на водача на листата, каквато беше Хюсменова, а на местната структура.

Затова според него "върви чистка на хората на предишния председател Мустафа Карадайъ, респективно на Доган". Според негова информация Хюсменова е била при Доган преди оставката и след като "и той не е могъл да я спре, той губи контрола в партията".

За случая с Айсел Руфад Тахир казва, че е различен, защото тя остава депутат, макар и независим. "Значи, че ѝ е необходим имунитет, вероятно има и други проблеми. Тя шеше да си подаде оставката (от парламента), ако беше получила зелена светлина от Доган за това", добави председателят на НДПС.

Той твърди, че има информация, че в следващите дни върхушката на ДПС ще се събере във Велинград заради трусовете напоследък и там "вероятно Пеевски ще ги сплаши".

Хюсни Адем - новият депутат на ДПС в 50-ото НС Пренареждането в ДПС продължава - третият, а не вторият от листата във Варна влиза в НС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Унгария и Словакия искат ЕС да посредничи заради спрения от Украйна петрол от "Лукойл"

Двете страни са готови да отнесат въпроса до съда

20:03 - 22.07.2024
Важно днес

Ръководителката на Сикрет сървис: Стрелбата по Тръмп е най-големият ни провал от десетилетия

Чийтъл е изправена пред нарастващи призиви за оставка

18:30 - 22.07.2024
Важно днес

Мълния уби мъж и дете в Стара планина, друго дете е спасено

Лошо време и трудна достъпност на мястото затруднили спасителната акция

17:12 - 22.07.2024
Важно днес

ДПС-Доган е готово да разговаря за кабинет с третия мандат

Джевдет Чакъров обаче е скептичен за реализацията му

16:39 - 22.07.2024
Живот

БНТ включи Драго Чая от Москва, за да каже, че циркът може да спре агресията по света

Водещият на БНТ отрази цирков фестивал в Русия, макар да не е командирован от телевизията

15:41 - 22.07.2024
Живот

"brat лято" - манията в зелено, която завладя музиката, модата и интернет

Новият феномен тръгна от поп албум и стигна дори до политиката

13:31 - 22.07.2024