Мъск предизвика Путин на битка 1 vs. 1 за съдбата на Украйна Снимка: © Getty Images

Илон Мъск предизвика руския президент Владимир Путин на битка 1 vs. 1, намеквайки, че победителят ще определи съдбата на Украйна.

„С настоящото съобщение предизвиквам Владимир Путин в единоборство. Залогът е Украйна“, написа основателят на SpaceX и Tesla в профила си в Twitter на 14 март.

Попитан в коментарите дали наистина мисли това, което е заявил, най-богатият човек на планетата отвърна: „Напълно съм сериозен“.

Редица украински политици се зарадваха на публикацията на Мъск. Кметът на Киев – бившият световен боксов шампион в тежка категория Витали Кличко, коментира поста с три емотикони, изобразяващи свит мускул.

Министърът на дигитализацията Михайло Фьодоров има друго предложение – Путин да бъде изпратен на Юпитер. Най-младият член на украинския кабинет отговори на публикацията с линк към сайт (putina.net), в който се събират средства, за да се построи ракета и тя „да отпрати диктатора далеч в Космоса“.

Комуникацията между Фьодоров и Илон Мъск в Twitter вече донесе големи ползи на Украйна – в края на февруари министърът помоли милиардера за достъп до сателитната услуга за свръхбърз интернет на SpaceX – Starlink. Часове след това бизнесменът обяви, че Украйна вече има покритие, предстои изграждане и на още терминали.

Мъск пусна сателитния интернет на Starlink в Украйна след призив от най-младия им министър

Мъск изразява словесната си подкрепа за Украйна още от началото на руската военна инвазия на 24 февруари.

Предложението на основателя на SpaceX за битка с Путин предизвика реакция и от ответния лагер. Директорът на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин контраатакува със строфа от „Приказката за свещеника и неговия работник Балда“ на Александър Пушкин.

Преводът гласи: „Ти, дяволче, си още млад / Твърде слаб си, за да се състезаваш с мен / Това би било само загуба на време / Изпревари първо брат ми“.

Ернест Макаренко - заместник-председател на "Обществения съвет за развитие на гражданското общество" в Русия, реши да отговори на Мъск с „жалък клоун“.

Други приемат предложението с насмешка: „Братко, пожелавам ти да победиш, но не съм виждал кунг-фу видео с твое участие“.

Един от потребителите припомня, че Владимир Путин е тренирал джудо от 11-годишна възраст. Руският президент наистина има спечелени състезания в Ленинград (сега Санкт Петербург). През 2012 г. е награден с осми дан на черния колан, като става първият руснак, получил този статут.

Той е съавтор на книгата "Джудо с Владимир Путин" на руски език и "Джудо: история, теория, практика" на английски (2004 г.). Тренирал е и карате.

В края на февруари руският държавен глава беше отстранен като почетен президент и посланик на Международната федерация по джудо заради войната в Украйна.

Отстраниха Путин от поста почетен президент на Международната федерация по джудоАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шефът на "Пирогов" разиграва нов правен театър, докато бави делото за уволнението

Валентин Димитров е пуснал сигнал срещу човека, който плати таксата по делото му

17:15 - 28.02.2024
Важно днес

Телекомите да съхраняват данните от разговори и сърфиране в криптиран вид, предлагат ПП-ДБ

Целта е да не се допуска злоупотреба с данните, но да служат на съда при необходимост

17:01 - 28.02.2024
Европейски дневници

ЕК иска със замразените руски активи да купува оръжия за Украйна. Възможно ли е това

Предложението е най-новата идея за това как да се използват замразените от съюзниците от Г-7 руски държавни активи на стойност около 300 млрд. евро.

16:41 - 28.02.2024
Текстове от партньори

Vivacom подновява сертификацията за сателитна станция „Плана“ с най-високата степен Tier 4

В момента само 31 подобни съоръжения, включително наземната станцията „Плана“, притежават сертификат Tier 4 в света

16:22 - 28.02.2024
Текстове от партньори

Кампанията на Kaufland и DMS за Коледа е набрала 30 хил. лева за лечение на деца и възрастни

Кампанията „ДАРИ“ се проведе във всички 65 хипермаркета на веригата в страната

16:18 - 28.02.2024
Живот

Олимпийски неволи в Париж - как чанта с планове за сигурност изчезна от влак

Това не е сюжет от филм, а реално разиграла се ситуация 26 февруари - четири месеца преди началото на най-голямото спортно събитие в света.

15:03 - 28.02.2024
Живот

7-те дребни гряха, които можем да победим, по пътя към щастливия живот

Хората не са съвършени, понякога просто удоволствията им са преплетени с навици, които ги ограбват в дългосрочен план

13:50 - 28.02.2024
Важно днес

Денков: ГЕРБ подменя радикално приоритетите на правителството

Премиерът Николай Денков отхвърли предложението за коалиционно споразумение на ГЕРБ.

13:47 - 28.02.2024