„Днес пиша история. Аз съм първият човек със Синдром на Аспергер, който води Saturday Night Live. Или поне първият, който си го признава“ – това разкритие направи Илон Мъск в дебюта си като водещ на шоуто по NBC.

Основателят на Tesla и SpaceX за първи път признава публично, че страда от разстройство от аутистичния спектър, което се характеризира със значителни трудности в социалното взаимодействие и нестереотипно поведение.

Всъщност, както отбелязва Daily Beast, Мъск не е първият водещ на легендарното шоу, който има Синдром на Аспергер – Дан Айкройд излиза на сцената през 2003 г. и след това признава за заболяването.

Основателят на Tesla води един от последните три епизода на 46-ия сезон на комедийното предаване, което е създадено през 1975 г. От NBC бяха подложени на критики, че предоставят сцената на Мъск, при положение че там се появяват професионални комици или филмови звезди. Телевизията обаче използва статута на един от най-богатите хора в света и за първи път стриймваше шоуто на живо в YouTube, като то достигна до повече от 100 държави чрез канала на Alphabet Inc.

„За мен е чест да водя Saturday Night Live. Наистина. Винаги, когато кажа нещо, трябва да добавям „наистина“ накрая“, каза Мъск в откриващия си монолог на 8 май, с който впечатли публиката в залата. „При мен няма интонационна промяна, когато говоря, така че правя страхотна комедия“.

„Искам да се извиня на всички, които съм обидил някога. Просто трябва да кажа, че преоткрих електромобилите и изпращам хора на Марс с космически кораб. Мислите ли, че ще бъда просто един нормален човек?“, попита той.

Мъск разкри, че визията му за бъдещето е „възобновяемата енергия“ и „мултипланетарната цивилизация“. „Това са вълнуващи цели, нали? Ако ги публикувам в Twitter, ще е окей“, каза той при аплодисментите на публиката. Милиардерът продължи със забавните изказвания и реши да обяви нещо „шокиращо“. „Понеже сме на живо, мога да отбележа, че карам Prius“, пошегува се той с конкурентите на Tesla на пазара на електромобили.

Мъск покани и майка си Мей на сцената и я попита: „Помниш ли, когато бях на 12 и сам създадох електронна игра за космически кораб, който се бори срещу извънземните?“. „Помня, платиха ти 500 долара, но беше твърде млад, за да си отвориш сметка“, отговори му тя.

„Представете си, че нашата реалност е видеоигра, ние всички сме в една компютърна симулация, която е управлявана от тийнейджър на друга планета“, каза още Мъск.

Освен това призна, че е пушил марихуана по време на участие в подкаста на Джо Роугън през 2018 г. „Сега всеки път хората говорят за мен – Илон Мъск само пуши по време на подкасти. Все едно ходя от шоу в шоу и си паля цигара след цигара“.

Една от най-добрите шеги на основателя на SpaceX, която предизвика бурни овации от публиката, беше свързана с името на сина му. Миналата година Мъск получи подигравки, че заедно с канадската певица Граймс са кръстили детето си X AE A-Xii. „Произнася се „котка, бягаща по клавиатура“, каза с усмивка Мъск.

Гост му беше Майли Сайръс, която изпълни песента на Доли Партън „Light of a Clear Blue Morning“. Освен това звездите на шоуто участваха в редица скечове, посветени на „Деня на майката“, който в САЩ празнуват този уикенд.

Мъск получи голямо внимание от страна на медиите преди дебюта си като водещ на шоуто. Изправи се и пред много критики. Актрисата Ейди Брайънт публикува съобщение по темата на демократа Бърни Сандърс, който говори за „моралното безобразие“ при разпределението на богатството сред американците. „50-те най-богати хора в Америка днес притежават по-голямо богатство от половината хора в страната ни“, гласи то.

Актьорът Крис Ред обвини NBC за избора им на водещ. Комикът Майкъл Че каза, че Мъск е „поляризиращ човек“, но призна, че „точно това прави шоуто интересно“.

Друг комик – Пийт Дейвидсън, изрази подкрепа към милиардера. В шоуто на Сет Майерс той заяви, че Мъск е „човек, който прави планетата едно по-добро място“.


Рекламният удар на Signal: Да изобличиш "всичко, което Facebook не иска да виждате"

Лунната ракета на SpaceX Starship най-после се приземи успешно


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Крайният срок, в който преговорите за правителство "трябва" да бъдат финализирани, изтича

В понеделник Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев.

07:40 - 19.03.2024
Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база с размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024
Живот

Banksy избра Лондон, за да разкрие първата си улична творба за 2024 г.

Мистериозният артист призна, че той е авторът в Instagram

16:28 - 18.03.2024
Технологии

Топ футболни клубове търсят таланти с AI приложение

aiScout позволява на амбициозни футболисти да участват във виртуални изпитания на професионални клубове

15:47 - 18.03.2024
Важно днес

Почина Ангел Марин

Той беше вицепрезидент на България по време на двата мандата на Георги Първанов

14:49 - 18.03.2024