MAX Sport придоби правата за излъчването на Copa América 2024 Снимка: © Getty Images

Каналите MAX Sport на А1 ще бъдат дом на Copa América 2024 - най-големия футболен турнир на Южна и Северна Америка.

Първенството ще се проведе в 14 града в САЩ между 20 юни и 14 юли - или общо 32 мача с футбол от висока класа.

В него участват десет отбора от CONMEBOL, вкл. световният шампион Аржентина, Уругвай, Чили, Колумбия, Боливия, Еквадор, Перу, Парагвай, Венецуела и Бразилия.

В турнира играят и шест държави от CONCACAF - Мексико, Канада, Коста Рика, САЩ, Панама и Ямайка.

А1 е единствен носител на правата за България. Това означава, че настоящите мачове от Copa América 2024 ще се излъчват ексклузивно по каналите, част от ТВ пакета MAX Sport Plus.

Форматът на турнира включва 4 групи с по 4 отбора. Осем от 16-те класирали се тима ще преминат отвъд груповата фаза и ще се състезават в елиминационната. Финалът ще се проведе на стадион "Хард Рок" в Маями, Флорида.

Отборът на Аржентина спечели последната Copa América през 2021 година.

Капитанът на настоящия шампион, Лионел Меси, ще вземе участие в тазгодишното издание на турнира.

Ако Меси, заедно с отбора на Аржентина стигнат до финала, един от най-популярните и добрите футболисти на всички времена потенциално може да спечели третия си международен трофей в Маями.

Към момента в портфолиото на А1 от права за излъчване на спортни събития се включват редица интересни първенства и турнири от света на спорта.

От футбола това са UEFA Шампионска лига, UEFA Лига Европа, UEFA Лига на конференциите, испанската LaLiga, Купата на Франция, Купата на Турция, Copa Libertadores, Copa Sudamericana.

В спортните канали на А1 се излъчват и всички най-интересни тенис турнири на ATP, баскетболното първенство на България (НБЛ) и турнира за купата, баскетболната Евролига, волейболното първенство на България (НВЛ) и турнира за купата, волейболната Лига на нациите, лекоатлетическата Диамантена лига, хокейната NHL, феновете на моторните спортове се радват на преките излъчвания на стартовете на MotoGP, WRC, NASCAR, а тези на бойните – на галавечерите на UFC.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024