Майката на Делян Пеевски също е в Pandora Papers Снимка: © icij.org

Името на Ирена Кръстева - майка на бившия депутат от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски, също присъства в "Досиетата Пандора". Това съобщи сайтът bird.bg, който е официален партньор на журналистическото разследване.

Според публикуваната от журналиста Атанас Чобанов информация, Кръстева е станала собственик на две офшорни фирми от Британските Вирджински острови през 2009 г. Тяхната регистрация е поръчана от швейцарска банка. Целта на операцията е да се отворят банкови сметки на името на юридическо лице, като така се прикрива истинският им собственик, а именно Кръстева.

В сайта на международния консорциум беше публикувано, че двама политици и 174 компании, свързани с България, излизат в мащабното разследване за избягване на данъчно облагане чрез офшорни компании.

Делян Пеевски е част от Досиетата "Пандора" със своите три офшорни фирми – Felina Trade & Investment Inc, Verum International Limited и IGWT Limited, които не са споменати в подадените от него имуществени декларации. КПКОНПИ ще прави преценка за наличие на несъответствие между декларациите и действителното му имущество. Днес Пеевски се яви в ДАНС заради Pandora Papers.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024