Мъж, получил доживотна присъда, се барикадира в дома си в Пловдив Снимка: © Screenshot

Мъж се е барикаридал в дома си в Пловдив. Венцеслав Караджов е бивш полицай и по-рано днес е получил доживотна присъда за убийството на родителите си, съобщава „24 часа“.

Мъжът се е барикадирал в дома си и отказва да се предаде, след като Висшият касационен съд е потвърдил окончателно присъдата му.

Районът е отцепен от жандармерия и полиция. На място има и криминален психолог, който преговаря с мъжа.

Предполага се, че бившият полицай е въоръжен. Заради опасения, че може да използва оръжие, полицията не допуска хора на разстояние под 50 м. от дома на Караджов. Той е под домашен арест от февруари 2023 година, допълва изданието.

Венцеслав Караджов е бил признат за виновен, че през пролетта на 2016 година е застрелял родителите си след дългогодишен спор за имот.

Пред БНТ Зоя Тошкова, която е адвокат на мъжа коментира, че Караджов е непреклонен, когато реши нещо.

"Той каза, че невинен няма да влезе в затвора, че няма какво да губи повече и че е решен на всичко. Сбогува се с мен, благодари ми, че съм го защитавала и аз така разбирам, че работите стават сериозни. Убеждавах го невинни хора да не пострадат в цялата тази ситуация, той каза: „те направиха всичко възможно да ме осъдят и сега не ме интересува“. Каза, че не е невъоръжен и се приготвил като Рамбо,“ казва за БНТ Зоя Тошкова, адвокат на осъдения мъж.

Бившият полицай е казал също, че е срязал електронната си гривна и е решен да даде отпор, съобщава още БНТ. В дома му няма други хора, синът му е при майка си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024