"72 сезона" или първите 18 години от живота: Metallica обяви нов албум и турне Снимка: © Getty Images

Metallica превзе интернета с дългоочаквана новина - групата е готова с новия си 12-и студиен албум "72 seasons", като вече можем да чуем и първия сингъл "Lux Æterna".

Пълният комплект песни ще излезе на 14 април, като това е първи албум на групата от Harwired... To Self-Destruct през 2016 година. Ще съдържа 12 песни с обща продължителност 77 минути.

"72 сезона. Първите 18 години от живота ни, които формират нашата истинска или фалшива същност." - това посочва като акцент в новото творчество на Metallica вокалистът Джеймс Хетфийлд.

"Концепцията, че нашите родители ни внушават кои сме ние всъщност," продължава той. "Мисля, че най-интересната част от това е изучаването на тези основни вярвания и как те влияят на нашето възприятие за света. Голяма част от нашия опит в зряла възраст е възстановка или реакция на тези преживявания от детството. Оставаме затворници на детството или се освобождаваме от оковите."

Това не единствената голяма новина, която групата сподели. Предстои и дълго световно турне през 2023 и 2024, което ще включва 46 дати. Във всеки град ще се проведат по два отделни концерта, които не само ще бъдат с различни подгряващи банди, но и с изцяло различен сетлист. Легендарните музиканти се надяват да привлекат повече млади слушатели, предлагайки намалени цени на билетите за посетители до 16-годишна възраст.

Metallica дадоха урок по креативност с парчето "Sad But True"

Очаква се турнето да започне на 27 април в Амстердам, преди да премине през останалите си европейски дати за годината в Париж, Хамбург и Гьотеборг. През 2024 отново ще се завърнат на Стария континент с участия в Мюнхен, Хелзинки, Копенхаген, Варшава и Мадрид.

Пълният списък на имената на песните:

“72 Seasons”

“Shadows Follow”

“Screaming Suicide”

“Sleepwalk My Life Away”

“You Must Burn!”

“Lux Æterna”

“Crown of Barbed Wire”

“Chasing Light”

“If Darkness Had a Son”

“Too Far Gone?”

“Room of Mirrors”

“Inamorata”


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024