Световно известният оперен певец Андреа Бочели изнесе Великденски концерт в пустата катедрала Дуомо. Бочели беше поканен от кмета на Милано, а изявата му беше символ на надеждата. За надеждата, която не трябва да се пречупва говори във Великденското послание на папа Франциск: "Няма място за егоизъм" . Концертът на Бочели се излъчваше в интернет, а 2 600 000 души гледаха на живо през екраните си. Последното му изпълнение беше пред самата катедрала - Андреа Бочели изпя "Amazing Grace".

„Amazing Grace“ е християнски химн, публикуван през 1779 г., а текстът е от 1772 г. - негов автор е английският поет и англикански духовник Джон Нютон (1725–1807).

Нютон пише думите от личен опит. Той израства без особена религиозна убеденост, работи като търговец на роби. Животът му претърпява обрат, когато за малко не загива по време на корабокрушение. След време прекратява старата си работа и започва да учи богословие.

С посланието, че прошката и изкуплението са възможни независимо от извършените грехове и че душата може да бъде избавена от отчаяние чрез милостта на Бога, „Amazing Grace“ е една от най-разпознаваемите песни в англоезичния свят. 

Над 18 млн. души вече се гледали концерта на Андреа Бочели в YouTube.