Снимка: © Булевард България

Служебният министър на културата Велислав Минеков получил покана от „Има такъв народ“ да запази поста си и в правителство на първата политическа сила, но „засега“ отказал.

Това съобщи самият той в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТВ1 на 27 юли.

"Имаше (б.а. – покана), но не беше направена по най-добрия начин. Освен това тази покана беше в неизвестността - кои ще бъдат, кой ще е премиер, и засега съм отказал. Засега, защото поканата не беше с подробности по отношение на какво, как да се направи, какъв ще бъде кабинетът, какви ще бъдат неговите задачи, изисквания към министерството", заяви Минеков.

На въпрос дали е възможно да преосмисли и да приеме, служебният министър на културата не даде конкретен отговор, но остави отворена вратичка: „Ако кажа не - ще успокоя цял набор престъпници, ако кажа да - ще кажат а, този мечтае да бъде министър“.

Минеков не е поставял условия на ИТН, защото не се стигнало до подобна напреднала фаза в разговорите им.

"Да ви кажа честно, много се уморих. Аз изморих и министерството, и служителите - те са под тежко напрежение. Ще се наложи да им давам отпуски, защото изгарят бушони", добави още служебният министър по темата.

На 12 юли Слави Трифонов предложи за министър на културата Станислава Армутлиева, но няколко дни по-късно бе принуден да ревизира проектокабинета заради недоволството от страна на партиите на протеста. ДБ и „Изправи се“ не бяха доволни най-вече от избора на Николай Василев за кандидат за премиер.

Само ден след изявлението на Трифонов – Армутлиева сама се отказа от предлагания ѝ пост заради общественото недоволство и заради „липса на общо усилие и споделени ценности“. Срещу избора ѝ за министър на културата тръгна петиция в интернет, която бързо събра хиляди подписи.

Новият проектокабинет на ИТН трябва да е готов до края на настоящата седмица, обяви в понеделник Радостин Василев от първата политическа сила.

Във вторник стана ясно още, че от „Има такъв народ“ не са предлагали пост в бъдещо управление на служебния министър на икономиката Кирил Петков.


Кирил Петков не е получавал нова покана за министър от ИТНАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков ще води листа в Пловдив, Асен Василев - в Хасково

Петков кани ДБ и ИГБНИ да разпишат "основни принципи на бъдещо коалиционно управление"

Слави Трифонов атакува социолозите заради регистрирания срив на ИТН

"Ако някой вярва на социолозите, значи вярва на късата си памет"

Кой е Георги Георгиев - новият председател на СОС

Заседанието на СОС след оставката на Елен Герджиков: Искане за смяна на Фандъкова и остри атаки към Борисов

Линда Еванджелиста твърди, че е "обезобразена" след козметична процедура

Страничен ефект е довел до негативни последствия за физическото и психическото й здраве