MINI окончателно се сбогува с ръчните скорости

Отдавна новите MINI не се предлагат с ръчни скорости, но сега вече е официално: бъдещето на марката е само в автоматика.

Шефът на марката Стефани Вурст потвърди това, което подозирахме: британският производител няма да предлага ръчни скоростни кутии в бъдещите си продукти.

Освен това компанията планира да се включи в състезанията с електрически превозни средства.

По време на автосалона в Мюнхен MINI представиха електрическите варианти на новите Cooper и Countryman, които изглеждат много обещаващо, но към момента не се знае какво ще се случи с моделите с вътрешно горене. Ясно е само, че всички автомобили на марката ще получат „лека“ хибридна помощ за намаляване на медните емисии.

„Имах среща с Чарли Купър (внукът на Джон Купър) и на нея се убедих, че MINI има бъдеще в автомобилните спортове. Ще продължим да участваме в тях с електрически автомобили, но засега не мога да кажа точно в коя дисциплина, тъй като не всички нови електрически моторни спортове са успешни“, каза Вурст в интервю за Top Gear.

През август 2023 г. MINI символично изпрати своите оборудвани с ръчна скоростна кутия модели с представянето на John Cooper Works Bulldog Racing Edition. Той е с 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, шестстепенна механична трансмисия, регулируемо KW V3 окачване и 231 к.с.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024