Откриха мъртва изчезналата жена от Пловдивско, има задържан (обновена)

Тази сутрин е открито тялото на изчезналата преди три дни млада жена от пловдивското с. Пъдарско, съобщава БНР. По неофициална информация най-вероятно става дума за убийство. Първоначалните версии включваха и отвличане, преди да бъде открито тялото.

Има привлечен обвинаем за убийството, който е задържан за 72 часа, съобщи на брифинг пред медиите наблюдаващият прокурор Димитър Молев. През този период за прокуратурата ще се запознае със събраните доказателства и ще прецени дали да внесе мярка "задържане под стража". Става дума за съпруга на жената, който бе задържан още в началото на разследването, но е започнал да оказва съдействие на по-късен етап, цитира полицейския инспектор bTV.

Не е имало предходни сигнали от страна на жертвата. Двамата са разделени от повече от година и не живеят заедно. Извършителят е с чисто криминално минало.

28-годишната Фанка Ангелова, майка на две деца, бе в неизвестност от петък сутринта, когато е тръгнала за работа. По данни на bTV работодателят ѝ започва да ѝ звъни на същия ден, след като тя не се появява, но скоро телефонът ѝ преминава в режим изключен или извън обхват.

Сигналът в полицията обаче е подаден на другия ден, 26 ноември, след като близките на жената безуспешно опитвали да се свържат с нея по телефона до късно през нощта в петък.

Роднините и първи са започнали издирването по обичайния маршрут на жертвата, където открили превозното средство, с което се движела от Раковски до Пловдив всеки ден, за да отиде на работа. До него са намерени лични вещи, а дамската чанта е била захвърлена в близкия до пътя водоем.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024