Сигурно сте забелязали завръщането на зеленото. В модната палитра на пролет/лято 2023 Pantone Color Institute постави три негови вариации измежду 10-те цвята, които ще са на върха в топлите месеци.

Зеленото си поправяше път с малки стъпки още миналата година, за да се настани трайно начело на палитрата през тази.

Трудно може да се намери по-многоаспектен цвят от зелено. От искрящо неоново през милитъри нотките до успокояващия, но дързък цвят на росна трева или маслини.

Зеленото определено има характер.

Това е и цветът на Huawei nova 11 Pro - най-новият модел от серията nova, ориентирана към младите хора.

Само като видите параметрите на предната камера - 8 MP сензор за портретни снимки и 60 MP за широкоъгълни - и ви става ясно, че този телефон таргетира “селфи поколението“.

Още при лансирането на линията nova от Huawei показаха дълбоко познание за младите хора, техните навици и отношението им към живота чрез серия от социологически проучвания на глобално и локално ниво.

Късо име, изписано само с малки букви - дори самото заглавие на модела е мислено така, че да носи младежкия вайб.

Същевременно и без много социология се вижда, че ако има едно нещо, което да обединява GenZ-тата по цял свят, то е интересът им към луксозните марки.

Коженият зелен гръб на nova 11 Pro с монограм директно адресира точно тази страст към лукса - бил той тих или шумен.

Какво биха могли да искат представителите на поколението nova от един телефон:

Здраво стъкло - отговорът на Huawei се нарича Kunlun Glass - 10 пъти по-здраво стъкло от досегашните, по принцип достъпно само за премиум сегмента на марката. Комбинацията от гръб с кожа и дисплей от подсилен материал може да ви даде смелост да свалите досадните кейсове. Ако истински познавате младите хора обаче, ще знаете, че между гърба на телефона им и калъфа се открива цяла вселена, където може да се намери билет от концерт, карта за градския транспорт, лична карта, стикери, бележки от приятел. Затова и не е чудно, че в кутията на телефона, освен зарядно, се намира и силиконов калъф.

Всеки надскочил тази страст обаче, спокойно може да се лиши силиконовия кейс.

Издръжлива батерия - тук новината не е толкова големината ѝ - 4500 mAh, а в 100-ватовото зарядно. Такова нещо не бяхме срещали досега. Това зарядно решава всички проблеми с недостига на батерия в рамките на 20 минути. И докато някои марки вече не дават дори и кабел с новите устройства, тук Huawei направо “избива рибата“.

Google, разбира се - известен факт е, че Huawei официално няма Google. На практика обаче преди да се изтегли първото google-ско приложение през AppGallery, автоматично се сваля и инсталира GBox - app, който позволява на собствениците на Huawei да го ползват като всеки останал Android телефон по отношение на google-базираните приложения. Веднъж инсталиран, GBox отвързва ръцете на потребителите да отварят и инсталират буквално всичко на и с Google свързаност.

Камерата - за разлика от своите бащи и майки, и GenZ, и по-големите милениъли нямат претенцията за перфектност. Те не търсят най-добрия Hi-End звук, нито перфектната камера. За тях удобството и свободата са много по-ценни от перфекционизма. Ще ги видите да ползват една слушалка, вместо две, да харесват кадри без фокус.

В nova 11 Pro има само две камери на гърба, вместо обичайните вече 20-ина – 50 MP основна и 8 MP широкоъгълна. Разбира се, шегуваме се за 20-ината, но тенденцията в премиум сегмента е ясна.

Това, което няма, са телефото обектив и оптична стабилизация. Оптичното приближаване е само двукратно, но пък има macro режим.

Силата на този модел са потретите. Huawei прилага няколко трика - RYYB Colour Filter Array и XD Portrait алгоритъм, който дава хубав боке ефект.

Да е удобен в джоба - nova 11 е тънък едва 6,88 мм и тежи 168 г., което го поставя директно в категорията “най-леки“.

Да не забива и да събира - смартфонът е с чипсет Snapdragon 778G 4G и 256GB памет за файлове. От Huawei акцентират върху наличието на нова геймърска технология за оптимизиране на производителността, в комбинация с по-добро охлаждане на базата на система с графен. Охлаждането има отношение и към издръжливостта на батерията - колко по-малко “топли” един телефон, толкова по-малко се мъчи и тя.

Да има сделка - от секъндхенд манията до споделените пътувания до морето, парите на са за пилеене. До 2 юли Huawei nova 11 Pro се предлага в комплект със слушалките FreeBuds 5i.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024