Модната платформа Answear започна кампания в подкрепа на психичното здраве Снимка: © Answear

В Деня на психичното здраве, 10 октомври, започва мащабна кампания в подкрепа на емоционалната стабилност и баланса в отношенията.

Социалната инициатива е на модната платформа Answear. В нея се включват водещи български терапевти, артисти и инфлуенсъри, за да дадат гласност на проблемите на съвременните хора - свръхкритичността, тревожността, паник атаките и „прегарянето“ на работното място.

Специалистите от hOUR SPACE - професионалната общност, която активно популяризира психотерапията у нас, участват в проекта със серия от интервюта в сайта и с безплатни консултации.

В началото на есента можем не само да обновим гардероба си, но и да подредим вътрешния си свят. Срещата с психолог, психотерапевт или консултант е шанс да се справим с трудните си емоции и състояния - проблемите в личния живот, болката и гнева от раздялата и загубата, ниското самочувствие или депресията. Затова всеки клиент на Answear, направил поръчка в сайта между 10 и 17 октомври, има възможност да си запише час за безплатна опознавателна консултация с терапевт от общността на hOUR SPACE.

Психичното ни здраве до голяма степен зависи от това да приемем, че сме ценни и да потърсим подкрепа, обясняват специалистите от hOUR SPACE.

Пътят към успешната терапия е човек сам да я инициира като повярва, че терапевтът ще го разбере както от професионална, така и от човешка гледна точка“, казва организационният психолог и арт терапевт Ивета Рангелова.

„Моята задача е да помогна на хората, с които работя, да разберат по-добре мислите и емоциите си, и да си изградят ресурси, с които в бъдеще самостоятелно да решават проблемите си и да се справят с конфликтни ситуации“, допълва психологът-консултант, обучител и супервизор Николина Ангелова.

Какво обаче отличава добрият специалист по психично здраве?

„Стабилната теоретична подготовка, дългогодишната лична терапия, умението да изслушваш и емпатичното отношение са задължителни“, обяснява психологът и семеен консултант Евелина Лафчийска.

Към инициативата на Answear, която започна под мотото „Повече от шопинг терапия“, се присъедини и илюстраторката и карикатурист Неда Малчева със серия от рисувани от нея стикери, посветени на себеприемането.

Кампанията подкрепят също тв водещата Андреа Банда Банда, моделът Глория Петкова, plus size моделът и автор Пам Велидис и копирайтърът Елена Сергова. Също и инфлуенсърите Алис Симеонова, Биляна Славейкова-Бибонс, Елица Бехар и Нели Георгиева.

С интервю в проекта участва и Мария Илиева, популярна в социалните медии като LaMartinia.

„Важното е не да мерим талия, ханш и бедро, а да си върнем интуицията за собственото ни тяло, естествения си вътрешен глас“, казва тя.

Повече за кампанията можете да откриете тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024