Мощна експлозия в центъра на Париж - 29 ранени, няколко души са в критично състояние Снимка: © Getty Images

29 души са ранени, а четирима са в критично състояние след голяма експлозия в Латинския квартал в центъра на Париж, съобщиха от полицията. Взривът е станал в близост до площад Алфонс-Лаверан, в квартал Вал дьо Грас в Пети район на френската столица, като е довел до срутване на фасадата на една сграда. Няколко други са обхванати от пламъци, като по последни данни огънят е овладян.

Спасителните екипи претърсват сградата, като се смята, че поне двама души са в неизвестност.

Взривът е избухнал в сграда, в която се помещават училище по дизайн и централата на католическата образователна система на улица "Сен Жак" в Пети район на френската столица. Кметът на Пети район Флоранс Берту уточни пред Le Monde, че експлозията е започнала на втория етаж на Американската академия.

Според очевидци преди взрива е имало силна миризма на газ. Съобщава се за една голяма и една по-малка експлозия.

На мястото на инцидента са мобилизирани 230 пожарникари и девет лекари. Полицейското присъствие е засилено, а хората са помолени да избягват района, за да могат помощните екипи да си свършат работата.

Прокурорът на Париж заяви, че на този етап не е възможно да се определи причината за взрива. Случаят е поет от регионалния отдел за криминални разследвания.

Районът, където е естанала експлозията, се простира на юг от Латинския квартал, на левия бряг на Париж, който е популярен сред туристите и е известен с многобройните студенти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024