Има вещи, които просто ни служат и такива, които ни вълнуват. Понякога е трудно да се разбере защо е така и къде точно минава тънката гранична линия между скука и удоволствие.

При Motorola Razr 40 Ultra обаче сякаш всичко е ясно.

4-то поколение сгъваем телефон от Motorola идва в разгара на 90-тарската носталгия, за да каже с добре познатия си глас ,,Hello, Moto”.

При това го прави със стил - с ярко червено червило и на високи токчета. Макар да се шегуваме, метафората не е далеч от истината. Razr 40 Ultra дебютира не просто в червено, а в пантонско червено.

Motorola Razr 40 Ultra. Pantone Viva Magenta

На пантата на телефона е гравирано деликатно името Pantone, което ни показва, че тук става дума не за мимолетен летен флирт, а за по-сериозно партньорство. Под него е изписан и цветът на 2023 - Viva Magenta - ,,смел, безстрашен и пулсиращ цвят, чиято буйност насърчава радостта и оптимизма, новите преживявания”, обясняват от най-известния институт по цветовете в света. Гърбът на телефона е от кожа, което винаги придава допълнителна класа, приятно е за сетивата и решава проблема с отпечатъците по устройствата.

Другото забележително в Razr 40 Ultra е външният екран. Това е най-големият дисплей на сгъваем телефон, който се флип-ва. За съжаление на български нямаме думи, с която да отграничим сгъването тип книга от това като дамско огледало или табакера. Ако се сещате, ще сме благодарни да я споделите.

Много години са минали от култовия дебют на Motorola V60 и времето, когато sms-те бяха само 140 знака, а вчерашните притежатели на този култов модел, днес са родители на тийнейджъри. Същите тийнейджъри, които сега дават мило и драго, за да се върнат с машината на времето в годините преди Y2K.

Motorola Razr 40 Ultra големина

С този носталгичен тренд си говорят и дизайнерите на Motorola Razr 40 Ultra.

Разбира се, този телефон се възползва от всички възможни иновации на настоящето - той има два екрана, три камери и първото в индустрията сгъване по две оси.

Razr 40 Ultra може да се похвали и с най-големия и интерактивен външен дисплей на сгъваем смартфон. - 3,6 инча, което си е напълно функционален 9-сантиметров диагонал.

Честотата му на опресняване е 144 HZ, като има пиксели дори и около камерите.

Motorola Razr 40 Ultra камера, ревю, мнения

Това не е екранче, на което да прочетете, че ви остават още 5 минути за паркиране, а съвсем истинска и функционална работна площ. Ползвате всички приложения и дори играете и игри.

Докато въртите в ръка телефона може да откриете и някои доста забавни и полезни неща. Ако го разтърсите, както например бихте боравили с шейкър, се включва фенерчето. Удобно за тъмни пространства, концерти и конференции, в които водещият, мислейки си, че е особено оригинален, казва: ,,Хайде сега всички да си включим фенерите и да си направим едно селфи”.

С по-леко завъртане на китката активирате селфи камерата - това си е запазен трик на марката Motorola. Голямото предимство при този тип сгъваеми телефони е, че камерата за селфита всъщност си е основната на телефона.

Motorola Razr 40 Ultra селфи камера

Тя е 12-мегапикселова с оптично стабилизиран f/1.5 обектив. До нея има 13-мегапикселова широкоъгъллна камера Hynix Hi1336 с обектив с променлив фокус f/2,2, която може да служи и като макрокамера.

Друго предимство на Razr 40 Ultra е, че това е телефон за всеки джоб, колко и плитък да е. Последното го приемете само буквално, защото нямаме предвид цената на телефона (която е около 2400 лева), а големината и удобството му. Този телефон има толкова добър form-фактор, че въртенето в ръцете става част от “играта” с него.

Разгънат, Razr 40 Ultra е една идея по-дълъг отколкото сме свикнали с други устройства.

Точните му мерки са 170,83 x 73,95 x 6,99 мм, а съотношението на картината е 22:9.

Теглото - в случай, че това е важно за вас, е 184,5 гр. за варианта с изкуствена кожа и 188,5 гр. за вариантите със стъклен гръб.

Основния дисплей е със 165 HZ опресняване. Процесорът му е Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1.

Ако не сте ползвали сгъваем телефон досега, може би ви е трудно да си представите предимствата му. На първо място - това, че стои сам, ви освобождава ръцете. Разбира се, най-облагодетелствани са хората, които обичат да си правят селфита или друг тип самозаснемане. Расте обаче и цяло едно цяло поколение, което може да си сложи перфектен грим докато се гледа в селфи камерата на телефона си.

И преди да се въздъхнете тежко и да попитате накъде отива светът, си спомнете, че преди тях има едно друго, което може да се гримира за два светофара време, докато кара към офиса.

С други думи светът си е там, където винаги е бил и не отива никъде.

От Motorola очевидно добре знаят тренда с гримирането на телефона, затова в селфи режима на малкия екран има опция “Огледало". При нея се регулира количеството светлина, което камерата пропуска.

Ако и това не ви стига, можете да си добавите дигитална рамка като за снимка от едно време и да си я разпечатате на хартия. Колкото повече се ровите в менюто на телефона, толкова повече закачки откривате вътре.

Нещо ново, което го нямаше в предишното поколение на Razr, е възможността за използване на предния екран като контролен монитор, така че и този, който бива сниман да вижда какво се заснема. Съществува обаче и опцията на предния екран да се размърда едно анимирано човече, което не казва “зеле”, но върши същата работа - привлича погледа и усмивките.

Менюто на телефона е много приятно и дава големи възможности за персонализация. Като се започне от това, което искате да достъпвате през малкия (голям) диспей като бързи менюта и бутони и се стигне до жестовото управление, което ви е най-полезно за дистанционното правене на снимки. Сами решавате дали да дублирате основния и по-малкия дисплей - тоест като започнете да смятате с калкулатор при сгънат телефон, след като го отворите, отново да виждате калкулатор.

Част от нещата са интуитивни, а други са описани в менюто Razr Тips.

Батерията му е 3800 mAh, като получавате и зарядно в комплекта.

Ако имаше fun-фактор при телефоните, Motorola Razr 40 Ultra щеше да е на топ позиция. Външният вид, менютата, разбира се и цветът Viva Magenta силно допринасят за доброто настроение. Razr 40 Ultra е аксесоар, част от стила ви. Не го купувайте, защото има най-мощната камера или батерия, а защото стои добре в чантата и в ръката ви.

Ако се върнем на началото на този текст, това е устройство, което ви вълнува, кара ви да го хванете в ръка, да го завъртите в нея и да се усмихнете.

Автор: Сибина Григорова

Фотограф: Мира Дерменджиева за BoulevardBulgaria.bg

Локация: Altruist Urban Cafe и Hyatt Regency Pravets Resort


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024