Той я нарича „Моята Лили“, а тя от сърце му благодари: „Възкръсването“ на Доган в Народния театър Снимка: © Facebook/@Lili_Ivanova

Той я нарича „Моята Лили“, а тя „от цялото си сърце“ му благодари, че е присъствал на концерта ѝ – не къде да е, а в Народния театър. Лили Иванова и Ахмед Доган си размениха помпозни благодарности един към друг и с публичните си откровения ни върнаха към социалистическото миналото на страната, когато културата и политиката вървяха ръка за ръка.

800 души имаха възможността да гледат на живо концерта, чиито билети достигнаха до 500 лева. Сред гостите бяха двама президенти (Росен Плевнелиев и Георги Първанов), царица Маргарита, посланици и артисти. Но най-силно внимание привлече появата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Доган не се беше появявал на публично събитие от 10 години, а сега се оказа централна фигура сред зрителите на бутиковия концерт на естрадната певица. Почти като негов патрон – предвид благодарствените слова към него – дългогодишният лидер на ДПС бе на централно място във VIP ложата. Заобиколен и от настоящи политици, той излиза от Сараите в момент, когато предстои гласуването на първия мандат за кабинет. Връчен на ГЕРБ, той си спечели подкрепа от ДПС, в замяна на което пък партията ще получи министерски кресла.

Изненадващото „възкръсване“ на Ахмед Доган за светския живот се случи и на ключово място – в Народния театър „Иван Вазов“, който през последните месеци се превърна арена на сблъсък между свободния творчески дух и задкулисието на политическите влияния.

Назначаването на дългогодишния PR на ДПС Велислава Кръстева за ръководител на „Връзките с обществеността“ на театъра през лятото на 2022 г. предизвика шумен скандал с режисьора Александър Морфов. Приключил с нейното напускане и неговото уволнение, случаят постави на дневен ред въпроса за политическото проникване в независими институции.

Компрометирани политици сред гостите на концерта не липсваха – сред тях бе и посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова, чието присъствие стана причина за напускането от залата на новата украинска посланичка Олеся Илашчук.

Забележителна е и компанията, която си правят Цончо Ганев от "Възраждане" и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

концерт Лили Иванова - Цончо Ганев


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024