Мустафа Емин за случая с "Пирогов": За повече от 3,5 часа минах през 4 кабинета с детето на ръце. Ако съм оскърбил някого, извинявам се

Съветникът от МО Мустафа Емин, който беше обвинен от "Пирогов" в арогантно поведение спрямо лекарите и медицинските сестри, приели детето му, публикува своята версия за случилото се на 28 август.

Емин не отрича, че е "възможно да е бил емоционален" или "невнимателен в общуването си", като се извинява на медиците и благодари на екипа, помогнал на детето му.

Той обаче отхвърля твърденията на медицинска сестра от болницата, че е искал да се извади чуждо дете от противошоковата зала, за да приемат неговото.

Емин заявява, че това би било "нечовешко поведение, на което не е способен".

Той описва и причината, поради която се е стигнало до напрежението след потърсената помощ в "Пирогов":

"Истината за случилото се вчера: Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Стигнах до болницата в Люлин, когато излизаха от нея и видях разбитото му челце. Пристигнахме в Пирогов около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се. Благодаря на лекарите и екипа, който се погрижи да зашие разбитото чело на детето ми.

"Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие", казва още Мустафа Емин.

Той посочва, че не може да допусне децата му "да растат с дори най-малкото съмнение, че баща им може да постъпил нечовешки, както се твърди", и заявява, че ще представи своята гледна точка по случая пред Нова ТВ в сряда.

"Пирогов" се оплака от министерски съветник, вдигнал скандал в детската противошокова зала


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024