МВР отново ще внесе искането за обвинение срещу Борисов Снимка: © Getty Images

Министерството на вътрешните работи уличи прокуратурата в това, че е прикрила информация за внесените искания за повдигане на обвинение срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова след задържането им за 24 часа.

От прокуратурата по-рано публикуваха копия от опис на материалите, които те са получили от МВР на 18 март. Снимките показват, че са получени карта за състояние и съобщение, две докладни записки, няколко протокола за разпит на свидетел, предложения и протоколи за претърсване и изземване, постановление по чл. 218 НПК, протокол за оглед на веществени доказателства и за доброволно предаване.

"Къде в материалите от МВР министър Рашков вижда постановления за привличане на обвиняем", пише в съобщение на пресцентъра на прокуратурата, в което брифингът на Министерски съвет от петък вечер е наречен "чиста политика".

На свой ред Вътрешното мнистерство публикува позиция, в която се казва, че прокуратурата е пропуснала да покаже и придружителното писмо, с което описите са изпратени от ГД "Национална полиция" в Софийска градска прокуратура.

В него се казав, че освен материалите по делото са изпратени и материали по чл. 219, ал. 1 НПК, т.е. - докладване на полицейските органи за привличане на три лица като обвиняеми.

"За улесняване на прокуратурата, въпросните постановления ще бъдат входирани отново сутринта в понеделник, 21 март 2022 г.", се казва в информацията.

До този момент прокуратурата твърди, че не разполага с достатъчно доказателства да повдигне обвинение на Борисов, Горанов и Арнаудова по повод твърденията на Васил Божков, че е бил рекетиран от тях в продължение на години.

Кирил Петков: Изправени сме пред абсолютен саботаж от прокуратурата

Прокуратурата няма да повдига обвинения на Борисов и оспорва правото на МВР да води подобно разследване


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024
Важно днес

Денков: Заради ГЕРБ и ДПС губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Докато не се реализират реформите, които се изискват по ПВУ – плащания няма да има

09:31 - 24.04.2024
Важно днес

В Северна Македония избират президент на първи тур

Кандидатите са 7, втория тур ще е на 7 май

07:51 - 24.04.2024