МВР работи по две версии за убийството на Алексей Петров Снимка: © Булевард България

Разследването за убийството на Алексей Петров се води по две основни версии - отмъщение или финансов дълг.

Това казва министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в първото си интервю след разстрела на Петров край "Драгалевци", дадено пред вестник "24 часа".

Досега службите за сигурност пазеха пълно мълчание за това какви са предполагаемите мотиви за атентата срещу бившата барета и основател на "Лев инс".

Стоянов заявява, че "в цялата страна се работи с тежък криминален контингент" и се "търси евентуална тяхна съпричастност".

Междувременно, премиерът Николай Денков свика Съвета по сигурността, на който ще бъдат обсъждани мерките на държавата след престъплението. Ден по-рано за такова заседание призова съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ и бивш директор на контраразузнаването Атанас Атанасов, според когого случаят с разстрела се използвал и „руската агентура у нас е получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната“.

Алексей Петров беше застрелян на 16 август по обед в столичния кв. "Драгалевци" и според наличните до момента оскъдни подробности е загинал на място. Спътничката му - 48-годишна жена, е настанена в спешния институт "Пирогов" в тежко, но стабилно състояние. Тя е била с огнестрелни рани в предмишница и гърди, но без куршум да е проникнал в гръдния кош, стана ясно в четвъртък от изявление на болницата.

Това беше третото известно и този път успешно покушение срещу Алексей Петров. Първото е през 2002 г. пред столичния басейн "Спартак", когато оцелява. Второто е през 2015 г. - рано сутринта в близост до дома му по автомобила на бизнесмена, бивша барета и основател на няколко силови застрахователни компании през 90-те години на миналия век е стреляно с гранатомет.

Кой е Алексей Петров: От "баретите" и застраховките до съветник на Петко Сертов в ДАНС и делото "Октопод"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024
Технологии

Apple разработва по-тънък iPhone

Очаква се моделът да бъде пуснат до 2025 година

09:55 - 19.05.2024
Спорт

Усик с историческа победа срещу Фюри: Украинецът стана абсолютен световен шампион по бокс

"Украинците удариха здраво", написа Зеленски в Telegram

09:26 - 19.05.2024