МВР за откраднатия джип на Плевнелиев: Задържаният е от "тежкия контингент" Снимка: © Getty Images

Задържаният за кражбата на SUV-то на Росен Плевнелиев и Десислава Банова е от „тежкия контингент“, съобщиха от полицията.

Пред Нова ТВ Марио Киричков от СДВР заяви, че арестуваният с прякор „Илиян Бабичката“ е криминално проявен и осъждан. Според него „такива коли се крадат, за да се изнесат от страната“.

Крадци задигнаха колата на Плевнелиев и Банова от "Ринг мол"

Случаят беше разкрит от Банова през седмицата, когато тя обяви, че на 18 декември крадци задигнали BMW-то от паркинга на „Ринг мол“. Водещата на емисия „Прогноза за времето“ в Нова ТВ е шофирала колата, паркирала я е, а на влизане в търговския център мъж с раница се сблъскал агресивно в нея. Секунди след това тя видяла как автомобилът излиза от паркинга през вдигнатите бариери и се насочва към Околовръстното шосе.

След това Банова загубила сигнала от GPS-а и не е ясно къде се намира автомобилът в момента. Полицията заподозря трима души с прякорите "Илиян Бабичката", "Владо Македонеца" и "Ивайло Фаската". Последните двама се издирват, а първият вече е в ареста.

„Има образувано досъдебно производство. Има задържано лице. Установява се съпричастността на други”, заяви Киричков от СДВР. „Такива автомобили не биха могли да останат дълго на територията на страната, защото са видими и не са масови. В повечето случаи се изнасят зад граница”.

Десислава Банова каза пред телевизията, че се надява на щастлива развръзка. „Това е огромно безобразие – да се случи посред бял ден, пред очите на толкова много хора, на място с толкова камери. Няма как да мълчиш за подобно безобразие. Дотук органите на реда си вършат добре работата. Надявам се да има справедливост и възмездие за всички хора, които са пострадали по същия начин”, заяви Банова.

Според съпругата на Плевнелиев схемата е често използвана: „Бутайки се в мен, този човек пробва да прихване сигнала на ключа, друг човек седи до колата, той му подава сигнала, другият влиза, запалва и потегля“.

В „Ринг мол“ бариерите са спуснати и не се плаща паркинг. Това е 4-ият подобен случай в този мол за последния месец, като от полицията съобщават, че при всички тях потърпевшите са жени.

„Най-фрапиращият случай е на една дама, с малко бебенце - спира за 10 минути в същия мол, за да купи пюре за бебето. Връща се и колата я няма. Обръща се към охраната и те започват да ѝ се подиграват, че явно е забравила къде я е паркирала”, разказа Банова тази неделя.

„Не ми е известно към този момент автомобилът да е намерен, надявам се да не е извън България. Най-вероятно е в нечий гараж”, заяви още тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024
Важно днес

Даниел Митов: Изборът ми в МВнР ще е тест за геополитическата ориентация на Радев

Митов заяви, че е готов да приеме поста, но не му е "самоцел".

10:54 - 18.04.2024