Снимка: © Vogue

На 85 години тя е на корицата на Vogue - легендарната актриса Джуди Денч беше избрана за лице на британското издание на модното списание за месец юни. Тя е най-възрастната звезда, която получава титулната позиция на изданието. Досега рекордът се държеше от Джейн Фонда, която се появи на корицата на Vogue на 81 г.

Фотосесията с носителката на "Оскар" e направена още преди избухването на пандемията, но в интервюто тя споделя за изпитанията, на които е подложена като възрастен човек в домашна изолация.

Денч коментира, че се надява кризата да вдъхнови хората към проява на "изключително голямо милосърдие" едни спрямо други.

"Сигурна съм, че моите преживявания са сходни с тези на всички останали. Тези безпрецедентни времена са доста трудни за осмисляне. Хубавото е, че хората осъзнаха проблемите на онези, които живеят напълно сами", казва Джуди Денч.

Самата тя използва времето в карантина за благотворителност в помощ на медици и болногледачи във Великобритания. Без да има профили в социалните мрежи, Денч успя да се превърне в сензация в Twitter и TikTok благодарение на няколко клипа, които нейни близки публикуваха.

udi dench doing tik tok dances, is life real nowpic.twitter.com/JbFuaqMT8F

В интервюто за Vogue Денч обсъжда критиките спрямо последния филм с нейно участие - анимираната екранизация на мюзикъла "Котки", която стана обект на масово недоволство и подигравки заради лошото качество на визуалните ефекти. Оказва се, че актрисата е също толкова разочарована от крайния резултат, колкото и най-гласовитите критици.

Тя признава, че първоначално се е надявала, че образът й ще е елегантен, но вместо това се е оказала в ролята на "опърпана мизерна стара котка".

"Наметалото, което ме накараха да нося,... все едно пет лисици се ***** върху гърба ми", смее се Джуди Денч. Досега тя все още не е имала възможност да изгледа филма, но първите кадри далеч не са я обнадеждили.

Актрисата не се притеснява да споделя откровеното си мнение по казуси, които могат да се сторят противоречиви на съвременната публика. Един от тези въпроси е свързан със серията от филми за Джеймс Бонд - продукция, в която Джуди Денч имаше ключова роля между 1995 и 2012 г. и която отвори вратите пред актрисата към доста холивудски продукции, макар и на късен етап от кариерата й.

На въпрос далии смята, че жена може да изиграе ролята на агент 007, Денч отговаря резервирано: "Не мисля, че Иън Флеминг би искал женски Бонд".

За актриса на 85 години, Джуди Денч има невероятно натоварен работен график - до края на 2020 г. се очаква да излязат четири нови филма с нейно участие. Колкото до въпроса дали вече не мисли за оттегляне от киното, Денч отговаря, че няма никакви намерения да се пенсионира.

"Не, не, не, не. Не използвайте тази дума. Не и в дома ми. Не тук. Измийте си устата!".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker

Шрьодер съди Бундестага заради отнетите му привилегии

Бившият канцлер се бори да си върне издръжката от 400 000 евро