Снимка: © Vogue

На 85 години тя е на корицата на Vogue - легендарната актриса Джуди Денч беше избрана за лице на британското издание на модното списание за месец юни. Тя е най-възрастната звезда, която получава титулната позиция на изданието. Досега рекордът се държеше от Джейн Фонда, която се появи на корицата на Vogue на 81 г.

Фотосесията с носителката на "Оскар" e направена още преди избухването на пандемията, но в интервюто тя споделя за изпитанията, на които е подложена като възрастен човек в домашна изолация. 

Денч коментира, че се надява кризата да вдъхнови хората към проява на "изключително голямо милосърдие" едни спрямо други. 

"Сигурна съм, че моите преживявания са сходни с тези на всички останали. Тези безпрецедентни времена са доста трудни за осмисляне. Хубавото е, че хората осъзнаха проблемите на онези, които живеят напълно сами", казва Джуди Денч.

Самата тя използва времето в карантина за благотворителност в помощ на медици и болногледачи във Великобритания. Без да има профили в социалните мрежи, Денч успя да се превърне в сензация в Twitter и TikTok благодарение на няколко клипа, които нейни близки публикуваха. 

udi dench doing tik tok dances, is life real nowpic.twitter.com/JbFuaqMT8F

В интервюто за Vogue Денч обсъжда критиките спрямо последния филм с нейно участие - анимираната екранизация на мюзикъла "Котки", която стана обект на масово недоволство и подигравки заради лошото качество на визуалните ефекти. Оказва се, че актрисата е също толкова разочарована от крайния резултат, колкото и най-гласовитите критици. 

Тя признава, че първоначално се е надявала, че образът й ще е елегантен, но вместо това се е оказала в ролята на "опърпана мизерна стара котка". 

"Наметалото, което ме накараха да нося,... все едно пет лисици се ***** върху гърба ми", смее се Джуди Денч. Досега тя все още не е имала възможност да изгледа филма, но първите кадри далеч не са я обнадеждили. 

Актрисата не се притеснява да споделя откровеното си мнение по казуси, които могат да се сторят противоречиви на съвременната публика. Един от тези въпроси е свързан със серията от филми за Джеймс Бонд - продукция, в която Джуди Денч имаше ключова роля между 1995 и 2012 г. и която отвори вратите пред актрисата към доста холивудски продукции, макар и на късен етап от кариерата й. 

На въпрос далии смята, че жена може да изиграе ролята на агент 007, Денч отговаря резервирано: "Не мисля, че Иън Флеминг би искал женски Бонд". 

За актриса на 85 години, Джуди Денч има невероятно натоварен работен график - до края на 2020 г. се очаква да излязат четири нови филма с нейно участие. Колкото до въпроса дали вече не мисли за оттегляне от киното, Денч отговаря, че няма никакви намерения да се пенсионира.

"Не, не, не, не. Не използвайте тази дума. Не и в дома ми. Не тук. Измийте си устата!". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед