Наградите на MTV: Триумф на Лейди Гага в странна церемония без зрители Снимка: © Getty Images

Лейди Гага е големият победител в церемонията по връчване на музикалните награди на MTV. Тя бе номинирана в 9 категории, а в пет от тях успя да изпревари конкуренцията си.

34-годишната поп звезда стана изпълнител на годината, за „Rain on Me“ спечели приз за най-добра песен, най-добра кинематография и най-добра колаборация (заедно с Ариана Гранде), а също така взе първата в историята награда „Tricon“. Тя се връчва за изключителни постижения в три или повече категории.

Гага носеше няколко различни маски през цялата вечер, като дори пя и танцува с тях. Церемонията се проведе без зрители в студио в Ню Йорк. Много от звездите се включиха онлайн и приемаха наградите си по този начин, а други изпълняваха хитовете си на сцената.

„Просто защото сме разделени сега, а културата може би изглежда по-малко жива, знам, че идва Възраждането“, каза Лейди Гага в своята последна реч за вечерта. „Останете здрави, изразявайте емоциите си и, може и да звучи клиширано, но носете маска – това е знак за уважение“.

Водеща на церемонията беше актрисата Кики Палмър. Тя се намираше на сцена на открито в района на „Емпайър Стейт Билдинг“. В началото представи видео в чест на починалия Чадуик Боузман – звездата от „Черната пантера“, който си отиде на 43 години, след като загуби битката с рака. Боузман бе „истински герой“ – не само на екрана, но „във всичко, което правеше“, каза Палмър.

Водещата засегна темите за движението „Black Lives Matter“ и каза, че младите хора „ще заемат водеща позиция, ще излязат на улицата и ще направят така, че да бъдат чути“. Тя директно се обърна към полицията в Кеноша, Уисконсин, където полицай застреля в гърба чернокожия Джейкъб Блейк и той бе парализиран: „Трябва да продължим битката срещу системния расизъм. Това е нашето време – да бъдем промяната, която искаме да видим“.

Голяма част от вечерта премина под знака на протестите на музикантите срещу расовата несправедливост. Рапърът DaBaby пя върху капака на полицейски автомобил с надпис „Спрете да ни убивате“.

Сред останалите победители в шоуто, изпълнено със звукови и визуални ефекти, бе The Weekend, който спечели наградата за най-добро видео за „Blinding Lights“. Тейлър Суифт бе наградена за най-добра режисура за „The Man“, а „Que Pena“ на Малума бе избрана за най-добра латино песен.

„Savage“ на Меган Сталиън стана най-добрата хип-хоп песен, в поп жанра наградата взе южнокорейската група BTS за изпълнението на „On“, а Doja Cat е най-добрият нов изпълнител. R&B звездата HER спечели наградата за най-добро видео за песента „I can’t breathe“.

Шоуто бе посветено и на хората от първа линия в борбата срещу новия коронавирус. Кики Палмър говори за трагедията, която сполетя света през 2020 и пусна видео, в което медици пеят и танцуват. Звездите на място спазваха социална дистанция и пяха с маски, а по този повод от MTV обявиха и награда за най-добро музикално видео от вкъщи. Спечелиха я Джъстин Бийбър и Ариана Гранде със „Stuck with U“. Най-добро „карантинно изпълнение“ стана „De Cero“ на латино групата CNCO.

Вечерта завърши с изпълнението на хита от 2010 „I’ve Got A Feeling“ на Black Eyes Peas. Техният фронтмен Will.i.am завърши със силните доми: „Знам, че сега е трудно време, но трябва да запазим любовта жива“.

Прочетете още:

Човекът емоция: Най-запомнящите се роли на Чадуик Боузман

Никол Потуралски: Новата любов на Брад Пит

Мили Боби Браун - момиче за милиони


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024