Наско Сираков подкрепи Боби Михайлов преди конгреса на БФС Снимка: © Булевард България

Българският футболен съюз се събира на извънреден конгрес за смяна на ръководството, иницииран от екипа на Димитър Бербатов, който настоява за отстраняването на Боби Михайлов.

Малко преди началото на конгреса в НДК собственикът на "Левски" Наско Сираков реши да обяви подкрепата на клуба за действащия президент на БФС.

"Може би съм малко старомоден, но не мога да загърбя лесно едно 40-годишно приятелство. Едно е сигурно - Боби Михайлов няма да загуби конгреса заради липса на подкрепа от "Левски", каза той.

В същото време Сираков се обяви за "абсолютен рестарт" на БФС, който описа като "архаична организация", и коментира, че "ако Боби не може да осъществи тази сериозна промяна в БФС, ще бъде за негова сметка".

Началото на конгреса беше предшествано от протест на фенове на ЦСКА, които излязоха с плакати "Спрете това ръководство", "16 години стигат, искаме нови лица", "Вън Михайлов и кликата му", и др.

Димитър Бербатов коментира преди конгреса, че ще бъде доволен независимо от резултата на гласуването, тъй като той и колегите му са успели да привлекат подкрепата на общността срещу досегашния модел на управление на БФС.

Изборите започнаха в 10.00 часа в зала 1 на НДК. Сред водещите на конгреса е Камен Костадинов - бившият депутат от ДПС, който е член на Изпълкома.

Събранието се охранява от служители на "Делта гард" - компанията, която от 2020 г. се занимава и с охраната на мачовете на "Левски". Съсобственици на "Делта гард" са Димитър Спасов (известен с прякора "Каратиста") и Марин Русев.

10 делегати не са допуснати в залата, а 483 клуба са получили право на глас. Агентът Георги Градев, който е делегат на "Балкан" Варвара, твърди, че не е допуснат до участие в конгреса в нарушение на правилата и заяви, че заведе жалба срещу съда.

Всеки клуб има право на един глас, независимо в кое ниво се състезава – професионално или амаьорско. Гласуването ще се проведе с интегрална бюлетина. За президентския пост с 4-годишен мандат се борят Димитър Бербатов, настоящият шеф Борислав Михайлов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

В навечерието на конгреса Бербатов разкри редица злоупотреби в управлението на Михайлов – за неправилно изразходвани средства, получени милиони от заплати и бонуси, натиск върху клубове да гласуват за него и други.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024