Снимка: © levski.bg

Новият собственик на акциите на „Левски“ Наско Сираков обяви, че запазва 51% от ценните книжа и прехвърля 35% на баскетболния треньор Константин Папазов.

Припомняме, че Тити Папазов бе големият фаворит да получи мажоритарния пакет (86,6%) от бившия собственик Георги Попов и от бившия финансов благодетел на „сините“ Васил Божков. Вместо това Борисов отказа акциите на "Левски" от Божков, те отиват у Павел Колев След като той отказа да ги вземе, новото джиро отреди да отидат при Сираков.

„Той ще бъде вторият акционер след мен, защото, каквото и да кажа за него, ще бъде малко. Най-важното е, че на него и неговото семейство имам повече доверие, отколкото на себе си“, каза новият собственик за Тити Папазов.

Бившият футболист на 26-кратните шампиони даде официална пресконференция, в която обяви, че задълженията на клуба възлизат на 23,95 млн. лв. Той определи ситуацията като „не толкова страшна".

"Левски" дължи и 7 млн. лева на "Национална лотария" и "Нове холдинг" - компаниите на предишния собственик Васил Божков. Тези суми обаче са с падеж 2023 г.

1,8 млн. лева са задължения към футболистите, които трябва да получат заплати, а другият основен проблем са задълженията към НАП, които трябва да бъдат погасявани на месечна база.

Сираков обяви, че е постигнал споразумение с ръководството на "Главболгарстрой". "Левски" има дългове към компанията на стойност 7 млн. лв., а тя заведе дело срещу клуба.

"Прекратява се делото срещу "Левски" и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката", каза бившият изпълнителен директор на "сините".

Един от легендарните треньори на отбора, който вкара "Левски" в Шампионска лига през 2006 г. - Станимир Стоилов, също има дело срещу клуба на стойност 70 хиляди лева. От "Левски" му дължат тази сума от години под формата на заплати. Сираков обаче призна, че двамата са постигнали договорка.

"Постигнах споразумение със Станимир Стоилов да прекратим това срамно дело, което клубът води срещу него, защото той е най-успешният треньор в историята на Левски. Не можем да се отанасяме така към най-заслужилите хора. Той никога не си ги е поискал".

"Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията "Левски". Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите", допълни Сираков.

Бившият български национал не обеща на феновете "титли и купи", но каза, че тимът ще се бори за трофеи, когато "си стъпи на краката". Сираков обяви, че е готов да преговаря с всеки, който извади "прозрачни пари". "Куфарчета в „Левски“ няма да има“, каза той.

"Предпочитам да имам 10 малки спонсора, отколкото един голям. Гарантирам ви, че ще ги намерим тези спонсори. При всички положения, за да се завърти колелото, ще ни трябват 2-3 години", сподели още Наско Сираков.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Борисов отказа акциите на "Левски" от Божков, те отиват у Павел Колев

"Левски" вече се казва "Бате Борисов": най-добрите шеги за сагата с акциите на клуба


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени