Снимка: © levski.bg

Новият собственик на акциите на „Левски“ Наско Сираков обяви, че запазва 51% от ценните книжа и прехвърля 35% на баскетболния треньор Константин Папазов.

Припомняме, че Тити Папазов бе големият фаворит да получи мажоритарния пакет (86,6%) от бившия собственик Георги Попов и от бившия финансов благодетел на „сините“ Васил Божков. Вместо това Борисов отказа акциите на "Левски" от Божков, те отиват у Павел Колев След като той отказа да ги вземе, новото джиро отреди да отидат при Сираков.

„Той ще бъде вторият акционер след мен, защото, каквото и да кажа за него, ще бъде малко. Най-важното е, че на него и неговото семейство имам повече доверие, отколкото на себе си“, каза новият собственик за Тити Папазов.

Бившият футболист на 26-кратните шампиони даде официална пресконференция, в която обяви, че задълженията на клуба възлизат на 23,95 млн. лв. Той определи ситуацията като „не толкова страшна".

"Левски" дължи и 7 млн. лева на "Национална лотария" и "Нове холдинг" - компаниите на предишния собственик Васил Божков. Тези суми обаче са с падеж 2023 г.

1,8 млн. лева са задължения към футболистите, които трябва да получат заплати, а другият основен проблем са задълженията към НАП, които трябва да бъдат погасявани на месечна база.

Сираков обяви, че е постигнал споразумение с ръководството на "Главболгарстрой". "Левски" има дългове към компанията на стойност 7 млн. лв., а тя заведе дело срещу клуба.

"Прекратява се делото срещу "Левски" и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката", каза бившият изпълнителен директор на "сините".

Един от легендарните треньори на отбора, който вкара "Левски" в Шампионска лига през 2006 г. - Станимир Стоилов, също има дело срещу клуба на стойност 70 хиляди лева. От "Левски" му дължат тази сума от години под формата на заплати. Сираков обаче призна, че двамата са постигнали договорка.

"Постигнах споразумение със Станимир Стоилов да прекратим това срамно дело, което клубът води срещу него, защото той е най-успешният треньор в историята на Левски. Не можем да се отанасяме така към най-заслужилите хора. Той никога не си ги е поискал".

"Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията "Левски". Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите", допълни Сираков.

Бившият български национал не обеща на феновете "титли и купи", но каза, че тимът ще се бори за трофеи, когато "си стъпи на краката". Сираков обяви, че е готов да преговаря с всеки, който извади "прозрачни пари". "Куфарчета в „Левски“ няма да има“, каза той.

"Предпочитам да имам 10 малки спонсора, отколкото един голям. Гарантирам ви, че ще ги намерим тези спонсори. При всички положения, за да се завърти колелото, ще ни трябват 2-3 години", сподели още Наско Сираков.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Борисов отказа акциите на "Левски" от Божков, те отиват у Павел Колев

"Левски" вече се казва "Бате Борисов": най-добрите шеги за сагата с акциите на клуба


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Френска шампионка по джудо стана жертва на домашно насилие - но съдът пусна партньора й на свобода

Вълна от недоволство във Франция след скандала с Марго Пино и Ален Шмит

Асен Василев обвърза членството в еврозоната със съдебната реформа

"С текущата съдебна система влизането в еврозоната ще бъде сравнително сложно"

ПП номинира Бойко Рашков за вътрешен министър, но позицията му е под въпрос

Партиите обсъжда още едно ново министерство - на индустрията

47 НС може да въведе изискване за Covid-сертификати

Никола Минчев: Трябва да е ясно, че каквото правило е въведено, трябва да се отнася за всички

2289 нови случая на Covid-19, почти 20 000 дози ваксини

Вече над 123 000 души са си поставили бустерна доза от ваксината срещу Covid-19

Кирил Петков сравни "битката за прозрачност" на Бербатов с тази на ПП

Не е ясно дали го е канил за спортен министър

Цвета Караянчева остана извън 47 НС, но е готова да помага на Никола Минчев

"Aкo имa нуждa, бих пoмoгнaлa нa нoвия прeдceдaтeл, зaщoтo e мнoгo труднo, кoгaтo нямaш и пaрлaмeнтaрeн oпит"

"Булевард България" и LG препоръчват: Най-добрите коледни филми на 2021

Тази година има много интересни истории с участието на Нина Добрев, Нийл Патрик Харис и други