"Наследници" по HBO - новата фаза на една опустошителна война

Есента е сезонът на някои от най-интригуващите премиери в телевизионния ефир и тази година няма да е изключение. Една от продукциите, които феновете на HBO очакваха с огромно нетърпение, е третият сезон на хитовия сериал "Наследници". Войната за престола на медийната империя Waystar RoyCo навлиза в изцяло нова фаза, а понятието "непозволени удари" става все по-нерелевантно.

Историята

След шокиращия край на предходния сезон, новите епизоди на "Наследници" започват в шеметно темпо. Логан и Кендъл не губят никакво време и се опитват бързо да привлекат възможно най-много съюзници за започналата открита война за контрол Waystar RoyCo. Логан отнася въпроса чак до Белия дом, като становището на президента ще бъде от фундаментална важност за развитието на конфликта.

Междувременно Кендъл се наслаждава на славата, споходила го след като решава да се опълчи на баща си и да го постави в центъра на един от най-големите скандали в историята на медийния бизнес. Много хора го възприемат като герой, който доброволно се е отказал от привилегиите на патриархалното олигархично общество. Други обаче изобщо не вярват на новия му имидж.

Самият Кендъл се изживява не само като спасител на компанията, но и като прогресивен феминист. Следвайки това убеждение, той ангажира знаменития адвокат Лиса Артър, прочула се след множество успешни дела за сексуално наислие над жени, както и изцяло женски екип от PR експерти. Именно в отношенията с тях и Артър постепенно излиза на повърхността истинският характер на Кендъл.

Не по-малко интересно е в лагера на Логан. Роман и Шивон се опитват да запазят кариерите си и в същото време да се издигнат възможно най-много в очите на баща си. Те са убедени, че Логан скоро ще се оттегли и ще посочи наследника си и затова бързат да докажат, че са способни да го заместят. Това обаче ще се окаже доста по-трудно от очакваното. Инвеститорите изобщо не са сигурни дали компанията има бъдеще и опасността тя да бъде погълната от своя най-голям конкурент става все по-реална с всеки изминал ден.

В трети сезон сценаристите са обърнали много повече внимание на Том и Грег. И двамата са изправени пред угрозата да влязат в затвора заради участието си в скандала, като това кара Грег дълго време да се лута между Логан и Кендъл преди най-накрая да избере страна. Комуникацията между него и съпруга на Шивон продължава да бъде едновременно смешна и притеснителна, като най-добрият пример за това е моментът, в който Том решава да му разкаже трагичната история на римския император Нерон и неговия роб Спор.

Кой участва?

Браян Кокс вече спечели награда "Еми" за ролята си на Логан Рой и по всичко изглежда, че ще има всички основания да мечтае за ново отличие. Шотландецът, познат на българските зрители най-вече с участието си в блокбъстърите "Троя" и "X-Men 2", отново разгръща таланта си в пълна степен. Кокс се представя на много високо ниво дори в момента, в който Логан Рой се озовава в много деликатна позиция, в която зрителите не са го виждали от началото на сериала.

Джеръми Стронг отново се превъплащава в ролята на Кендъл Рой - непокорния син на Логан, готов да всичко, за да съсипе баща си. Подобно на Брайън Кокс, през 2020 г. Стронг също спечели "Еми" за ролята си в "Наследници" и сега дава нова сериозна заявка за престижната награда. В трети сезон на сериала Кендъл става по-безскрупулен и непредвидим от всякога, а изпълнението на Джеръми Стронг със сигурност ще впечатли дори най-взискателните зрители.

Както във всеки успешен сериал, качественото женско присъствие е задължително. В случая то е предоставено от Сара Снук в ролята ѝ на единствената дъщеря в семейство Рой - Шивон. В същото време Киърън Кълкин продължава да излиза от сянката на именития си брат, справяйки се все по-добре с ролята на Роман Рой. Миналата година той и Снук стигнаха "само" до номинация за "Еми", но определено няма да е изненада, ако си тръгнат със статуетки от следващата церемония.

Въпреки циничната и често безскрупулна реалност, в която героите живеят, забавните и затрогващи моменти също не са малко. Зрителите ги очакват нови запленяващи епизоди, в които всичко, случило се в предходните два сезона, ще придобие грандиозни мащаби.

Първият епизод от новия сезон на "Наследници" ще бъде наличен в HBO GO на 18 октомври, а премиерата му по линейния канал е същия ден от 21:00 ч.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Денков е готов да говори с Мария Габриел за промените в кабинета

Кандидат-премиерът не изключи възможността за промяна в състава и формата на проектокабинета

14:05 - 30.05.2023

Радостин Василев обяви, че не е бил заплашван от Кирил Петков и Асен Василев

Съпредседателите на ПП не са заплашвали Радостин Василев за записите

13:06 - 30.05.2023

Радев още не пуска промените, които биха позволили отстраняването на главния прокурор

Гласуваните в петък закони не са обнародвани в редовния брой на Държавен вестник

12:45 - 30.05.2023

ГЕРБ отписа споразумението с ПП-ДБ, иска ново начало за кабинет

Мария Габриел постави условия пред ПП-ДБ за продължаване на преговорите

12:34 - 30.05.2023

Москва съобщи за "терористична" атака с дронове и обвини Украйна

Безпилотни самолети удариха няколко сгради в Москва

11:47 - 30.05.2023

Изкуствен интелект, дизайн, архитектура и космология се срещат на фестивала SHAPESHIFT

Програмата включва лекции, изложби и филмови прожекции.

11:28 - 30.05.2023

ВАС отказа да даде убежище на руснак у нас, защото в Русия "няма репресии"

"Няма основания да бъде прието, че в Русия се предприемат безогледно масови репресии срещу гражданите", твърди ВАС

11:02 - 30.05.2023