Най-малко 8 души загинаха под свлачище в италианския курорт Иския Снимка: © Twitter

Най-малко осем души са загинали, а няколко са в неизвестност, след като силна буря предизвика свлачище на италианския остров Иския.

Островът, разположен в Неаполитанския залив, е бил обхванат от проливни дъждове през нощта, а свлачището е засегнало селището Казамичола Терме в събота, като е наводнило къщи.

Вицепремиерът Матео Салвини съобщи, че жертвите от инцидента са осем, макар местните власти да не се ангажираха с подобно потвърждение за смъртните случаи, тъй като все още не са открити тела.

По-рано в медиите се появи информация, че 13 души са обявени за изчезнали, въпреки че нямаше официално потвърждение за това. Сред изчезналите има семейство с две деца и двойка с новородено дете. Един 60-годишен мъж е бил хоспитализиран със сериозни наранявания.

В засегнатия район е прекъснато електрозахранването, а около 30 семейства са останали блокирани в домовете си в селището Лако Амено, където се съобщава за няколко срутени сгради.

Началникът на полицията Тициано Лагана определи ситуацията като "сложна". Кметът на Иския призова жителите да си останат по домовете.

Известен с естествените си горещи извори, остров Иския има население от около 20 хил. души и е популярен сред италианските и чуждестранните туристи.

"Това е трагедия, броят на изчезналите хора в Касамичола все още не е ясен. Заради лошото време на остров Иския имаме ситуации и в други райони, например наводнения, но за щастие не особено сериозни", каза кметът на града.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Пет отличия спечели А1 на PR Приз 2024

Екипът на „Корпоративни комуникации на А1 участва с шест кампании

15:11 - 23.05.2024
Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024