Най-тъпият продукт на 2024 (засега) или най-гениалният? Снимка: © Clicks Tech

„Ден 5 от 2024 г. и вече открихме най-тъпия продукт на годината", гласи един от коментарите под публикация относно Clicks - калъф за iPhone с клавиатура.

Клавиатурата работи все пак и не е само за украса. С нея може да си създадете усещане, че ползвате някой от моделите на Blackberry, което отговаря идеално на тенденцията Y2K (така се обозначава 2000-та година) и безспирната носталгия по 90-те.

Според описанието в продуктовата страница „истинските клавиши правят писането толкова естествено, че можете да се справите с повече задачи отвсякога на iPhone".

Калъфът е наличен в два цвята „BumbleBee" и „London Sky". Цената му варира от 139 до 159 долара. Вероятно предостатъчни, за да покрият хонорарите на хората измислили завъртяните наименования за жълто и сиво-синьо.

Други коментари в социалните мрежи гласят: „Точно затова беше изобретен iPhone - за да се отървем от физическата клавиатура" или „Стив Джобс се обръща в гроба".

Макар хейтът да прави впечатление, има и доста почитатели на концепцията. Едно е ясно, този калъф няма да ви остави безпристрасни.

Забелязват се и потребители, които питат кога кейсът ще е наличен и за смартфони на Samsung или други производители.

В момента Clicks е достъпен само за последните Pro модели на Apple - iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Калъфът поддържа както конвенционалното зареждане, така и безкабелното.

Clicks е дело на компанията Clicks Tech. Изглежда, че тя и продуктът са лансирани на пазара на 5 януари. От тази дата са и профилите в социалните мрежи на бранда.

Един от създателите на Clicks Tech е ютубърът Майкъл Фишър, известен като Mr. Mobile. Каналът му е от 7 години. Видеата му са предимно ревюта на различни технологични джаджи и се радват на милиони гледания - самият Фишър има клипове, които са посветени на ползването на стари модели на Nokia, Motorola и различни модели с бутони и QWERTY клавиатури.

Последният му влог представя именно Clicks - „истинската клавиатура за iPhone". Започва с Фишър, който говори на фона на мотивационна мелодия:

„Понякога в живота се отказваме от нещо добро, заради обещанието за нещо велико; Стив Джобс беше прав, когато преди 17 години каза, че телефоните ще достигнат следващото ниво от еволюцията си щом физическата клавиатура се махне. Но понякога поглеждаме назад към нещо, което сме изхвърлили, и си казваме, че е имало и добри неща, които сме пожертвали заедно с лошите. Затова нека променим това."

Абонатите на Фишър го възхваляват и го поздравяват за идеята и новото бизнес начинание.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024