Небивалици от телевизора: Йозеф Сайер се заразил с джендърство от Брюксел

Да бъдеш известен като най-добрият приятел на Виктор Орбан в България, има своите неудобства. Например: всички погледи се насочиха към Георги Марков с особено любопитство, след като унгарският евродепутат от "Фидес" Йозеф Сайер (известен с хомофобските си позиции) беше арестуван при опит да избяга по водосточната тръба от нелегално секс парти с 25 мъже в Брюксел.

Сайер изпадна в немилост и освети лицемерие на ултраконсервативната си политическа линия, Орбан се разграничи безусловно от автора на новата конституция на Унгария, а медиите в Будапеща удобно "проспаха" целия скандал.

Българският депутат от ГЕРБ Георги Марков - автор на похвалното слово "Феноменът Виктор Орбан" - обаче има свое собствено обяснение на невероятния куриоз.

А именно: "Зарази се човечецът от джендър идеологията".

В интервю за "Денят започва с Георги Любенов", бившият конституционен съдия обясни поведението на унгареца не с друго, а с "14-годишния му престой в Брюксел", и заключи, че Сайер е "рекъл да опита" (да се включи в групова сесия за хомосексуални ласки), понеже "това е голямо изкушение".

Предлагаме ви откъса от разговора с Марков, а изводите оставяме на читателите - и на действащите евродепутати с повече от един мандат.


Георги Любенов: Унгария стана център на скандал заради евродепутата Йозеф Зайер, член на Фидес, партията на Орбан. Как си го обяснявате, г-н Марков? Депутат, известен с хомофобската си реторика, как така практикува тия работи в бардак в Брюксел?

Георги Марков: Страхотно ти благодаря за този въпрос! Йожеф Сайер е от основателите на Фидес от 1988 г. Той е юрист, малко по-голям от Виктор. Той е един от хората, които правят партията Фидес. Женен и с голямо дете. Жена му не е коя да е - тя в момента е конституционен съдия в Унгария.

Това е грешка на Виктор Орбан и се надявам да си я поправи.

Не трябва дълго да престояват в Брюксел евродепутатите!

Сайер е от 2006 г. (член на Европейския парламент) и този човечец се зарази. От сутрин до вечер 14 години слуша за джендър идеология, за гей бракове, за хомосексуални, бисексуални, трисексуални, многосексуални, транссексуални.

Ми той се зарази, то прихваща. Затова - в Брюксел евродепутатите по един мандат.

Приятел ми каза, че вече в кафенето на Европарламента са се чифтосали по двама. Зарази се човекът от джендър идеологията.

Георги Любенов: Вижте какъв извод правите, г-н Марков, ако не беше той евродепутат и особено по-дълго време, нямаше да е... Значи като станеш евродепутат, казвате,.. там нещо става, така ли?

Георги Марков: Ама, приятел, ти нима не чу с какво почна сесията след изборите за Европарламента? Точно с Истанбулската конвенция. С какво завърши, бе, приятелче? Основното им лого на последното заседание беше македонско малцинство в България и отново джендър идеологията, гей браковете, пансексуалните и многосексуалните.

На Сайер 14 години му се е надула главата и рекъл да опита.

То това е голямо изкушение. С каквито се събереш, такъв си ставаш. Джендър парламент, Европарламент.

Георги Любенов: Имате ли страхове, че унгарецът няма да е единственият?

Георги Марков: Ами да, те са били 25 евродепутати (б.р. само двама от останалите участници в купона са имали дипломатически паспорти), засега само той е казал. Човекът си хвърли оставката. Даже беше почетен гражданин на родния си град Шопрон - и това го сложи настрана.

Даде си оставката отвсякъде. Много се изложи човекът".

Кой е Йозеф Сайер: Приятелят на Орбан, който напусна политиката след скандално секс-парти



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024