Да бъдеш известен като най-добрият приятел на Виктор Орбан в България, има своите неудобства. Например: всички погледи се насочиха към Георги Марков с особено любопитство, след като унгарският евродепутат от "Фидес" Йозеф Сайер (известен с хомофобските си позиции) беше арестуван при опит да избяга по водосточната тръба от нелегално секс парти с 25 мъже в Брюксел. 

Сайер изпадна в немилост и освети лицемерие на ултраконсервативната си политическа линия, Орбан се разграничи безусловно от автора на новата конституция на Унгария, а медиите в Будапеща удобно "проспаха" целия скандал. 

Българският депутат от ГЕРБ Георги Марков - автор на похвалното слово "Феноменът Виктор Орбан" - обаче има свое собствено обяснение на невероятния куриоз. 

А именно: "Зарази се човечецът от джендър идеологията". 

В интервю за "Денят започва с Георги Любенов", бившият конституционен съдия обясни поведението на унгареца не с друго, а с "14-годишния му престой в Брюксел", и заключи, че Сайер е "рекъл да опита" (да се включи в групова сесия за хомосексуални ласки), понеже "това е голямо изкушение". 

Предлагаме ви откъса от разговора с Марков, а изводите оставяме на читателите - и на действащите евродепутати с повече от един мандат. 


Георги Любенов: Унгария стана център на скандал заради евродепутата Йозеф Зайер, член на Фидес, партията на Орбан. Как си го обяснявате, г-н Марков? Депутат, известен с хомофобската си реторика, как така практикува тия работи в бардак в Брюксел? 

Георги Марков: Страхотно ти благодаря за този въпрос! Йожеф Сайер е от основателите на Фидес от 1988 г. Той е юрист, малко по-голям от Виктор. Той е един от хората, които правят партията Фидес. Женен и с голямо дете. Жена му не е коя да е - тя в момента е конституционен съдия в Унгария. 

Това е грешка на Виктор Орбан и се надявам да си я поправи. 

Не трябва дълго да престояват в Брюксел евродепутатите!

Сайер е от 2006 г. (член на Европейския парламент) и този човечец се зарази. От сутрин до вечер 14 години слуша за джендър идеология, за гей бракове, за хомосексуални, бисексуални, трисексуални, многосексуални, транссексуални. 

Ми той се зарази, то прихваща. Затова - в Брюксел евродепутатите по един мандат. 

Приятел ми каза, че вече в кафенето на Европарламента са се чифтосали по двама. Зарази се човекът от джендър идеологията. 

Георги Любенов: Вижте какъв извод правите, г-н Марков, ако не беше той евродепутат и особено по-дълго време, нямаше да е... Значи като станеш евродепутат, казвате,.. там нещо става, така ли? 

Георги Марков: Ама, приятел, ти нима не чу с какво почна сесията след изборите за Европарламента? Точно с Истанбулската конвенция. С какво завърши, бе, приятелче? Основното им лого на последното заседание беше македонско малцинство в България и отново джендър идеологията, гей браковете, пансексуалните и многосексуалните. 

На Сайер 14 години му се е надула главата и рекъл да опита.

То това е голямо изкушение. С каквито се събереш, такъв си ставаш. Джендър парламент, Европарламент. 

Георги Любенов: Имате ли страхове, че унгарецът няма да е единственият?

Георги Марков: Ами да, те са били 25 евродепутати (б.р. само двама от останалите участници в купона са имали дипломатически паспорти), засега само той е казал. Човекът си хвърли оставката. Даже беше почетен гражданин на родния си град Шопрон - и това го сложи настрана.

Даде си оставката отвсякъде. Много се изложи човекът". 

Кой е Йозеф Сайер: Приятелят на Орбан, който напусна политиката след скандално секс-парти


 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина