Модерният маркетинг знае, че всеки продукт днес трябва да е уникален като потребителско преживяване и максимално персонализиран, но как се прави това?

Ако искаш да продаваш стотици хиляди и милиони екземпляри, можеш ли да ги индивидуализираш? Възможно ли е това да стане в света на електрониката? А на мобилните телефони, които в края на краищата трябва да влизат във всеки джоб?

С Huawei P 60 Pro - новия флагман на марката в P-серията, в цвят Rococo Pearl - тази задача е решена.

От Huawei гарантират, че не съществуват два идентични P 60 Pro телефона. Защо това е така? Благодарение на гърба на устройството, който е перлено бял с много тънки златисти жили - именно в тяхното разположение се крие и тайната на индивидуалността.

Две неща са много характерни са рококо стила - това са морските мотиви и белият цвят. Самото понятие “рококо” идва от френската дума „rocaille“, която означава скала или счупена мида. Стилът рококо търси по-скоро хармонията на природата, отколкото строгото и симетрично съвършенство на формите. Като наследник на барока, той взима от неговото богатство и многообразие, но е по-фокусиран върху свободното време, развлеченията и най-вече удобството. Без да губи от силата си да привлича погледите от всички страни.

И наистина мраморният перлен дизайн на Huawei P60 Pro притежава идеята за класа и провокация, за аристократично наследство.

Ако сте следили еволюцията в дизайна на Huawei в последните години, ще видите, че марката обича да е с единия крак в лукса.

Вземете например последния мъжки часовник Huawei - Watch Ultimate, направен от аморфен цирконий, изключително популярен в премиум сегмента часовници и за първи път в устройство, чиято цена е по-малко от 2000 лева. Примерите обаче са много.

Да демократизираш лукса, като го вкараш в достъпна вещ, е една от тенденциите на времето, в което живеем. Неслучайно тя присъства във всички колаборации като adidas и Gucci, HM и Thierry Mugler, Huawei и Gentle Monster или Devialet.

Докато цветът Rococo Pearl на P 60 Pro е визуално зашеметяващ, тези, които искат телефон с по-спортен външен вид, могат да изберат и версията в класическо черно, която е без перлен ефект.

Още преди официалното лансиране на устройството за европейските пазари, P 60 Pro спечели наградата на TIPA (Technical Image Press Association) - най-голямата и авторитетна медийна асоциация за фотография и изображения, в която членуват издания от цял свят. Те удостоиха P60 Pro с TIPA WORLD AWARD за най-добър фото смартфон за 2023 г.

„Универсален спътник за тези, които търсят висококачествена смартфон камера както за фото, така и за видеозаснемане”, казват от асоциацията.

Причината за успеха на P60 Pro не е увеличаването на мегапикселите на сензорите, а тяхната подобрената светлочувствителност. Подобно на последния Mate 50 Pro, P60 Pro също разполага с адаптивна механична бленда F1.4-F4.0.

Това приближаване към класическата фотография, доколкото е възможно чрез едно смарт устройство, е ключът към успеха на възпроизвеждането на картината от страна на Huawei.

Ексклузивната за Huawei телефото система се нарича Ultra Lighting Telephoto Camera и обединява сензорите с подобрена светлочувствителност (Ultra Lighting Lens Group) и F2.1 блендата, която събира повече светлина, така че потребителите да правят ясни снимки на отдалечени обекти дори при недостатъчно осветление.

P60 Pro е с голяма 48MP основна камера с RYYB разположение на пикселите, 13MP ултраширок сензор и 48MP Ultra Lighting телефото сензор. Ultra Lighting сензорът има за задачата да улови светлината по целия път, като компанията твърди, че е способен на изключителни детайли и фокус в почти всички среди.

Перлата във фотографската корона на Huawei тук е low-light telephoto, т.е. обект, заснет в далечната на мрака, или супермакро при слаба осветеност.

От компанията я наричат„първата в света Ultra Lighting камера“, която има 191% повече пропускливост на светлина в сравнение с iPhone 14 Pro Max и три пъти повече спрямо предшественика си P50.

Това означава две неща - че камерата трябва да може да работи чудесно при условия на слаба светлина и че е идеална за нощна фотография.

Още преди официалното му представянето една снимка на CEO-то на компанията обиколи социалните мрежи и стана повод медиите да гадаят за спецификациите на P60 Pro. Това беше първата официална фотография с P60 Pro. На нея се вижда не само работата на тъмно, но и способностите на оптичния зуум. Да снимаш Луната и едновременно с това да имаш друг обект в кадъра е амбициозна задача за телефон.

Докато тествахме модела, попаднахме в друг космос - седмица на дизайна в Милано.

Най-атрактивното време за изследване на форми и тенденции в продуктовия дизайн. В една от вечерите имахме неочаквана среща с бъдещето на прогреса - концептуалния автомобил на Audi, наречен „skysphere“. Нощните снимки са хубаво нещо, но прецизният zoom е безценен в ситуации, когато достъпът до експоната е строго пазен, какъвто беше случаят.

В условията на електрическо бъдеще въпросът "какво има под капака" отдавна не е актуален и вече се е превърнал в една от онези метафори, които делят времето на “преди” и “сега”.

Спокойно можем да попитаме и какво има под капака на P60 Pro.

Мобилният процесор е Snapdragon 8+ Gen 1 4G. Операционната система е собствената за Huawei EMUI 13.1. Макар все така да няма официално достъп до Google, реално всички услуги на американския гигант са налични за ползване и ги достигате през AppGallery. По-подробно за това можете да прочетете тук.

Телефонът разполага с адаптивна честота на опресняване, която е между 1Hz и 120Hz, използвайки технологията LTPO, която помага да се намали консумацията на енергия.

Големината на батерията е 4815mAh, а зарядното, което идва в комплекта е 88W.

В стила на най-добрите си традиции, P60 Pro може да се зарежда до 50% за 10 минути, а пълното му стандартно зареждане е за 40 мин.

Скоростта на безжично зареждане е 50W SuperCharge.

P60 Pro е голям телефон. Той е 6,67 инча и докато се научите да го ползвате с една ръка, ако не сте свикнали с размера, ще мине време. Въпреки че веднага ще видите или може би ще усетите, че режимът за вертикално снимане е мислен, така че да е удобен за една ръка.

От друга страна, можете се възползвате от всички предимства на големия дисплей.

Резолюция му е 2700×1220 пиксела. Екранът е извит към рамката от всички страни и като цяло е удобен за хващане, без голям риск неволно изпускане.

Разбира се, стъклото е Kunlun Glass - най-здравата разработка, по която Huawei казват, че са работили четири години. Познаваме я вече от Mate 50 Pro, но там беше ексклузивно, само за кожената оранжева версия, докато тук е стандарт.

Така и да падне, телефонът ви е по-вероятно да не се счупи. Поне при нас оцеля без драскотина.

И ако Rococo Pearl ви се вижда прекалено женски, то искаме да ви напомним, че комбинацията между перли и мъже е тотален хит. Не вярвате? Убедете се сами.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024
Важно днес

САЩ похвалиха "великодушното" предложение на Израел за прекратяване на огъня в Газа

Израел гледа на предложението като на „последен шанс“

09:56 - 01.05.2024
Важно днес

Сблъсъци, водни оръдия и сълзотворен газ в Грузия на нов протест срещу "руския закон"

Нов протест срещу спорния закон за "чуждестранните агенти" доведе до остри сблъсъци в Тбилиси

09:06 - 01.05.2024