Снимка: © Nestle

Една от тенденциите в последните години, както в България, така и в много други страни по света, е хората да намаляват умишлено консумацията на месо. Съзнателното редуциране на месото има и своето име - флекситарианство. Това са потребители, които търсят здравословна растителна алтернатива на месото, без непременно да са вегани или вегетарианци. Причините са много - почивка за организма, избягване на хормони и други добавки, които често има в месото, и мисъл за бъдещето и за природата. Известен факт е, че мащабното говедовъдство е сред най-вредните за природата индустрии. 

Garden Gourmet със 100% растителни съставки на Нестле е най-новото пазарно попълнение, точно за този тип хора, които държат на здравословната и вкусната кухня. Става дума за кюфтенца, бургер и хапки, на базата на соев протеин. 

Соевият протеин е доказан като един от най-пълноценните продукти, който доставя на организма деветте основни аминокиселини. Той има въглероден отпечатък от 8 до 80 пъти по-нисък от протеините с животински произход, което е причина за използването му в новите продукти на Нестле. 

Бургерът на Garden Gourmet е правен с много грижа за природата и използваната соя не произхожда от земя, която е била обезлесена.

Соевият протеин на Garden Gourmet също така не е генно модифициран, което е ключов детайл.

И трите продукта на Нестле от марката Garden Gourmet са богати на протеини, фибри и притежават Nustri-score A - цветен етикет, който класифицира храни и напитки според техния хранителен профил, със скала от А (по-полезен избор) до Е (по-малко полезен избор). 

Освен че са здравословни, те предлагат  и разнообразни възможности за лесно приготвяне. 

Бургерът на Garden Gourmet - Sensational Burger, отговаря и на още един тренд, а именно „burger boom“, който превърна бургерите в задължителна част от менюто на всеки уважаващ себе си ресторант, дори и от висшата кухня.

Другата хубава страна на бургерите е, че не е необходимо да се приготвят от корифеи в кухнята.

В следващите редове ще намерите една по-екзотична рецепта, с която ще оберете точките, ако решите да организирате burger party, без да се налага да приготвяте отделни ястия за вегетарианците и за привържениците на месото.

Мексикански вегетариански бургер със свежи зеленчуци и екзотичен аромат - чудесна предпоставка за добро настроение в зимните дни. 

Необходими съставки за 6 порции мексикански вегетариански бургер със свежи зеленчуци и екзотичен аромат:


3 бр. Sensational Burger на Garden Gourmet ( в 1 пакет има 2бр. бургери)

6 бр. бриош питки

6 слайса сирене Чедър

За плънката: 

2 средни моркова, настъргани

2 пръчки целина, нарязани

1 маруля (или друг вид зелени салатки по ваш избор) 

1 глава лук, нарязана на полумесеци

Дресинг:

2-3 домата, нарязани на кубчета

1 глава лук, ситно нарязана

40 гр. кресон

1 червена люта чушка, нарязана на филийки

3 с. л. майонеза

1 с. л. доматено пюре

1 с. л. лимонов сок

1 с. л. вода

Няколко стръка мента и кориандър

Сок от 1 лайм

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°C. Поставете замразените бургер кюфтетата върху тава и ги запечете за 18 мин. и от двете страни. След това  добавете отгоре по един резен от Чедър сиренето и запечете за още 3-4 мин. като  добавите и бриош питките през последните 2 мин., за да могат да се стоплят и придобият приятен загар.

В подходяща купа смесете доматите, лука, червената люта чушка и кориандъра със сока от един лайм. В друга купа смесете всички останали зеленчуци за плънката. В малка купичка сложете съставките за дресинга и ги разбъркайте добре. В красива чиния за основно ястие сложете от едната страна желаното количество от плънката и я залейте с малко количество от дресинга.  

Сега е моментът да добавите и бургера. Разрежете затоплените питки наполовина, намажете ги с майонеза и декорирайте с няколко листенца кресон, които ще придадат екзотичен пикантен вкус. След това сложете върху питките бургера  предварително смесените зеленчуци за плънката с дресинга и съединете половинките.

Вече сте готови и можете да сервирате на вашите гости!


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори