Netflix ще изисква от актьорите и всички останали служители, които влизат в близък контакт с тях, да са напълно ваксинирани срещу Covid-19.

Това гласи новият здравен протокол в Холивуд, който ще се спазва при завръщане на снимачната площадка. Netflix е първата компания в индустрията, която взима подобно решение.

Миналата седмица големите студиа в Холивуд стигнаха до съгласие за прилагане на новите мерки, даващи на продуцентите в САЩ опцията да налагат задължителна ваксинация. Специално за Netflix - тя ще засяга не само хората пред и зад камерите, но и тези от „зона А“ – служителите, намиращи се най-близо до актьорите.

Всички участници в дадена продукция, която се снима в Лос Анджелис, трябва да се тестват редовно срещу Covid-19, без значение от ваксинационния си статус. В затворени пространства маските остават задължителни.

Повечето големи компании в бранша не бързат да прибягват до задължителната имунизация. Решението на Netflix, което бе съобщено от Deadline и Variety, идва вследствие на разпространението на новия вариант „Делта“, който заплашва дълго чаканото нормално завръщане на снимачната площадка.

Организаторите на редица фестивали и филмови премиери изискват или имунизация, или задължително представяне на отрицателен тест, както беше в Кан по-рано през юли.

 От фестивала в Кан са платили 1 млн. долара за Covid-тестове От фестивала в Кан са платили 1 млн. долара за Covid-тестове

Междувременно Google и Facebook станаха първите компании от Силициевата долина, които заявиха, че ще изискват служителите им, завръщащи се в офиса, да се ваксинират.

В имейл до целия екип на Google изпълнителният директор Сундар Пичай каза, че новата политика на компанията ще започне да важи в САЩ в следващите седмици, а след това и в други държави.

„Да се ваксинираш, е един от най-добрите начини да предпазиш себе си и общността, в която живееш“, добави той.

Вицепрезидентът на Facebook Лори Голер заяви, че служителите, които се връщат в офисите в САЩ, трябва да представят пълен курс на имунизация срещу коронавируса. Изключение се прави за хората, които не могат да се ваксинират поради медицински или религиозни причини.

Много компании все още не са решили кога и точно как да извадят служителите си от режима „хоум офис“, след като тази практика започна още преди 16 месеца.

Google планират да обявят завръщане в офисите от 18 октомври. Около 80% отт служителите ще се върнат към присъствената работа поне в три дни от седмицата, а останалите 20 ще продължат да работят изцяло от домовете си.

Facebook смятат да отворят офисите с 50% капацитет през септември и с пълен капацитет месец по-късно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024