Netflix прави сериал за Анна Сорокин, която успя да измами елита на Ню Йорк Снимка: © Netflix

Двукратната носителка на „Еми“ Джулия Гарнър ще изиграе измамницата Анна Делви в новия сериал на Netflix „Inventing Anna".

Стрийминг платформата вече публикува първи снимки на 27-годишната американка в ролята на фаталната рускиня, която успя да измами елита на Манхатън с фалшива самоличност.

Коя е Анна?

Netflix прави сериал за Анна Сорокин, която успя да измами елита на Ню Йорк

Между 2013 и 2017 година Анна Сорокин се представя за заможна наследница на германски милиардер в Ню Йорк под името Анна Делви. В този период рускинята успява да пробие до най-богатите обществени кръгове в Голямата ябълка, да се сприятели с много ключови фигури от света на модата и изкуството, както и с деца на богати фамилии, които живеят в Манхатън.

Сорокин е арестувана през 2017 година, а през 2019 г. е осъдена на 4 до 12 години затвор по 8 обвинения за кражби в особено големи размери. Според Върховния съд на щата Ню Йорк Анна Сорокин е присвоила сумата от 275 хил. долара за четирите години живот с фалшива самоличност.

През февруари тази година тя беше пусната предсрочно от затвора, след като няколко месеца по-рано се извини публично в съдебната зала. Според публикации в няколко медии Сорокин е използвала по-голямата част от сумата от 320 000 долара, която Netflix й плати за сериала, за да изплати задълженията си към банки и други такси по делото.

Джулия Гарнър в Inventing Anna

Анна Сорокин е родена през 1991 година в Русия, а когато е на 16, семейството й се мести да живее в Германия. Баща й е шофьор на камион, а по-късно създава фирма за климатици.

През 2013 г. Сорокин отива да живее в Ню Йорк, където се представя за богата германска наследница с активи в размер на 60 млн. долара. Пред банките представя фалшиви извлечения от несъществуващите си сметки и внася подправени чекове. Така успява да изтегли големи суми пари, преди фалшификатите да бъдат засечени.

Голямата мечта на рускинята е да създаде частен клуб, в който да членуват най-богатите жители на Ню Йорк. Тя опитва да привлече допълнително финансиране, което става причина за разкриването на истинската й самоличност.

Съдебният процес срещу нея се превръща в сензация, а „Vanity Fair“ публикува свидетелства на нейна бивша приятелка, която твърди, че е измамена от Анна Сорокин с 62 000 долара.

"New York Magazine" пусна разследване, което проследява живота на Анна от първото й пристигане в Ню Йорк до ареста й.

Премиерата на продуцирания от Шонда Раймс сериал с 9 епизода ще бъде на 1 януари 2022 г.


Прочетете още:

Netflix ще покаже паметното интервю на Даяна - въпреки несъгласието на принц Уилям Netflix ще покаже паметното интервю на Даяна - въпреки несъгласието на принц Уилям

"Dune e дар за всички фенове на киното": Кристофър Нолан отдаде чест на филма на Дени Вилньов "Dune e дар за всички фенове на киното": Кристофър Нолан отдаде чест на филма на Дени Вилньов

Мистерията с рейтингите на Netflix, или защо хората предпочитат "Приятели" пред "The Crown" Мистерията с рейтингите на Netflix, или защо хората предпочитат "Приятели" пред "The Crown"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Романът "Времеубежище" на Георги Господинов ще се изучава в New York University

"Времеубежище" ще бъде изучавам в курса на университета "Романът днес".

18:24 - 09.12.2023
Живот

2000 бота са били активизирани, за да възхваляват съдържание, свързано с COP28

Ботове действаха и по-рано тази година, когато защитаваха спорното домакинство на ОАЕ

17:04 - 09.12.2023
Важно днес

Кирил Петков: Kоординацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура

Петков обяви, че не приема обвиненията в безпринципност

15:35 - 09.12.2023
Живот

Защо Time избра Тейлър Суифт за човек на година?

Няколко дни след обявяване на победителя, TIME публикува мотивите за избора си.

14:17 - 09.12.2023
Спорт

Седмица в паралелната вселена: Гонзо представи книга и всичко е точно  

Да представяш „нова философия за футбола“ е направо цинично. А да искаш още 3-4 години за работа - нагло.

13:00 - 09.12.2023
Важно днес

Олена Зеленска: Спирането на финансовата помощ за Украйна означава просто, че ще умрем

Преди дни Сенатът на САЩ блокира милиарди долари нова помощ за Украйна

12:06 - 09.12.2023
Живот

Ректорът на "Харвард" се извини за противоречивите си изказвания

Преди дни Гей отказа да отговори на въпроса дали призивът към геноцид над евреите представлява нарушение спрямо правилата

10:49 - 09.12.2023