Netflix се отказа от анимираната поредица на Меган Маркъл "Pearl" Снимка: © Getty Images

Netflix е прекратил работата по анимирания сериал на херцогинята на Съсекс Меган Маркъл "Pearl" заради политиката си за съкращаване на разходите.

Обявеният миналото лято проект на съпругата на британския принц Хари, трябваше да разказва за приключенията на 12-годишно момиче, което се вдъхновява от различни силни жени, оставили своята следа в историята.

Херцогинята щеше да е създател на поредицата, като тя си делеше позицията на изпълнителен продуцент с Дейвид Фърниш - партньор на Елтън Джон.

Доскоро Netflix доминираше бранша на стрийминг услугите, но финансовите резултати на компанията показаха срив в броя на абонатите - за първи път от последните 10 годни, което от своя страна доведе до ново понижаване на цената на акциите им. "Pearl" е жертва именно на съкращенията, породени от този факт.

Netflix отчете спад в абонатите си и обвини хората, които споделят паролите си Netflix отчете спад в абонатите си и обвини хората, които споделят паролите си

Според Deadline прекратяването на част от проектите, които все още са в процес на разработка, е започнало дори преди финансовите проблеми, тъй като броят е бил прекалено голям, а процентът на тези, които постигат успех - незадоволителен.

Анимираният сериал на Маркъл щеше да е дебютът на нейното партньорство с бранда Archewell, създаден през 2020 година като обща стратегия за професионалното развитие на Меган и Хари в САЩ. Тогава двамата се отказаха от титлите и задълженията си в кралския двор на Великобритания, напуснаха страната и се установиха в родината на Меган.

През април семейството се завърнаха в Англия за пръв път, като принцът се срещна с баба си - кралица Елизабет II, но бе категоричен, че бъдещето му е отвъд океана: „Бяхме посрещнати с отворени обятия, а общността в Санта Барбара е страхотна. Но моят дом в момента е в САЩ, така го чувствам."

Все още не е известно дали работата по поредицата ще продължи в друга платформа.

През септември Archewell подписа дългогодишен договор за изработването на сериали, филми и детски предавания с Netflix. Документалната поредица "Heart of Invictus", която разказва за организираните от Хари параигри "Инвиктус", не е засегната от съкращенията.

Международното състезание е инициатива, която той започна през 2014 г. в Лондон. Наименованието на състезанието идва от латинската дума „Invictus”, която в превод означава „непокорен“ или „непобедим“, а игрите включват десет спорта, в които се състезават бивши и действащи военни, ранени или останали инвалиди по време на изпълняване на службата си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес, коментира Петков

17:54 - 14.04.2024
Важно днес

Александър Йоловски се оказа съветник на настоящия ресорен министър

Разкритието направи самият Йоловски в телевизионно интервю за БНТ.

14:38 - 14.04.2024
Важно днес

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

Смята се, че този ход може да навреди на Русия икономически, тъй като тя е ключов износител на метали.

11:22 - 14.04.2024
Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024