Снимка: © Getty Images

Netflix е прекратил работата по анимирания сериал на херцогинята на Съсекс Меган Маркъл "Pearl" заради политиката си за съкращаване на разходите.

Обявеният миналото лято проект на съпругата на британския принц Хари, трябваше да разказва за приключенията на 12-годишно момиче, което се вдъхновява от различни силни жени, оставили своята следа в историята.

Херцогинята щеше да е създател на поредицата, като тя си делеше позицията на изпълнителен продуцент с Дейвид Фърниш - партньор на Елтън Джон. 

Доскоро Netflix доминираше бранша на стрийминг услугите, но финансовите резултати на компанията показаха срив в броя на абонатите - за първи път от последните 10 годни, което от своя страна доведе до ново понижаване на цената на акциите им. "Pearl" е жертва именно на съкращенията, породени от този факт.

Netflix отчете спад в абонатите си и обвини хората, които споделят паролите си

Според Deadline прекратяването на част от проектите, които все още са в процес на разработка, е започнало дори преди финансовите проблеми, тъй като броят е бил прекалено голям, а процентът на тези, които постигат успех - незадоволителен.

Анимираният сериал на Маркъл щеше да е дебютът на нейното партньорство с бранда Archewell, създаден през 2020 година като обща стратегия за професионалното развитие на Меган и Хари в САЩ. Тогава двамата се отказаха от титлите и задълженията си в кралския двор на Великобритания, напуснаха страната и се установиха в родината на Меган.

През април семейството се завърнаха в Англия за пръв път, като принцът се срещна с баба си - кралица Елизабет II, но бе категоричен, че бъдещето му е отвъд океана: „Бяхме посрещнати с отворени обятия, а общността в Санта Барбара е страхотна. Но моят дом в момента е в САЩ, така го чувствам."

Все още не е известно дали работата по поредицата ще продължи в друга платформа.

През септември Archewell подписа дългогодишен договор за изработването на сериали, филми и детски предавания с Netflix. Документалната поредица "Heart of Invictus", която разказва за организираните от Хари параигри "Инвиктус", не е засегната от съкращенията.

Международното състезание е инициатива, която той започна през 2014 г. в Лондон. Наименованието на състезанието идва от латинската дума „Invictus”, която в превод означава „непокорен“ или „непобедим“, а игрите включват десет спорта, в които се състезават бивши и действащи военни, ранени или останали инвалиди по време на изпълняване на службата си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Министерството на културата сваля решетките от входа на НС

Вратите са монтирани в нарушение на Закона за културното наследство въпреки искането на НСО

Алисия Викандер е звездата в новия сериал на HBO

"Ирма Веп", или когато границите между роля и реалност изчезнат

OLX отчита скок от 71% в търсенето на имоти с цел наем

Най-търсени са двустайните апартаменти за наем и покупка, а най-слабо търсени са едно- и четиристайни

НС запази поста на Мирослав Иванов и сравни нивото на дебатите в зала с мач на "Светкавица"-Вълчи дол и "Ураган"-Суворово

Десислава Атанасова и Андрей Гюров премериха рейтинга на Народното събрание преди и след ГЕРБ

Ресторантьорите пак са недоволни - този път от ДДС на бирата и виното

Собствениците на заведения и хотели се оплакват от "целенасочен удар срещу бранша"

Видяхте ли "най-ясната снимка на слънцето, заснемана някога от НАСА?". Не, не сте

Автор на кадъра е фотограф, който твърди, че е ползвал снимки от телескопа си и ги е обработил софтуерно

Кой ще купи McDonald's в Русия?

Трима кандидати за сделка. Възможно е тя да е "непарична" - с опция веригата за бързо хранене някога да се завърне