Снимка: © Getty Images

Звезда от ранга на Никол Кидман не може да се оплаче от липсата на привилегии. Изключенията от правилата - особено в период на пандемия - обаче все по-трудно се толерират, независимо че са в полза на една от най-популярните актриси в света. 

Кидман провокира вълна от критики в социалните мрежи, след като се оказа, че освободена от строгите карантинни правила при пристигането си в Хонконг. 

Актрисата от "Big Little Lies" пристига града на 12 август с частен самолет от Австралия.

Два дни по-късно тя е заснета от папараци, докато посещава магазини в центъра на града и разглежда сградата на училище, което ще бъде използвано като една от снимачните площадки на новия й сериал. 

Компанията на Никол Кидман продуцира "Expats" - историята на три американки, които живеят в "анклав за експати" в Хонконг.

Две от жените се преселват тук заради професионалните ангажименти на своите съпрузи - мениджър в мултинационална компания и адвокат. Третата жена е млада американка от корейски произход, която завършва престижен университет в САЩ, но чувства, че целият й живот е провален заради серия от грешни решения. И трите живеят в т.нар. "американска зона", като почти не поддържат връзки с местните жители в Хонконг, с изключение на обслужващия персонал. 

С пристигането си в града Кидман сякаш повтаря сценария, създаден по романа на Джанис Лий. Според информация на "Блумбърг", актрисата ще живее в луксозно имение, чийто месечен наем е около 83 500 долара, до октомври. 

За разлика от всички останали чужденци - Никол Кидман и снимачният екип са се освободили от задължителната карантина, която продължава най-малко 7 дни. Седмица след пристигането на Никол Кидман ще влязат в сила и нови правила, според които туристите от Австралия ще са длъжни да се изолират за период от 2 до 3 седмици.  

Властите оправдават решението си с това, че холивудската звезда упражнява специализирана професионална дейност, която е от полза за икономиката на Хонконг

Според действащите правила администрацията има право да издава разрешения за освобождение от карантината, след становище на здравните служби и в съответствие с пандемичната обстановка в дадения момент. 

Привилегированите чужденци са длъжни да спазват останалите мерки за Covid-19, да сведат до минимум контактите си с хората, да спазват предварително определени маршрути, свързани с работните им задължения, да се подлагат на редовни тестове (не по-малко от три в първите 14 дни от престоя си), и др. 

Строгите правила досега се спазваха, защото планът на Хонконг да освободи мениджърите на банки от задължителната карантина беше посрещнат с масово недоволство и беше отменен, пише Quartz.

Дори олимпийските спортисти са спазили нормалните правила за карантина след прибирането си от Токио. 

Извън казуса с Covid-карантината, компанията на Никол Кидман е атакувана и заради решението да заснеме сериал в Хонконг на фона на продължителните граждански протести срещу китайските опити за заглушаване на политическата опозиция.

Няколко активисти бяха арестувани или принудени да избягат в чужбина след сблъсъците си с полицията. Vice посочва още, че правителството на Хонконг е въвело нови правила през 2021 г., които позволяват на властите да цензурират филми на основание "заплаха за националната сигурност". 


Nine Perfect Strangers с Никол Кидман - новият сериал от създателите на Big Little Lies

Големите роли на Никол Кидман


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти