Снимка: © Getty Images

Звезда от ранга на Никол Кидман не може да се оплаче от липсата на привилегии. Изключенията от правилата - особено в период на пандемия - обаче все по-трудно се толерират, независимо че са в полза на една от най-популярните актриси в света.

Кидман провокира вълна от критики в социалните мрежи, след като се оказа, че освободена от строгите карантинни правила при пристигането си в Хонконг.

Актрисата от "Big Little Lies" пристига града на 12 август с частен самолет от Австралия.

Два дни по-късно тя е заснета от папараци, докато посещава магазини в центъра на града и разглежда сградата на училище, което ще бъде използвано като една от снимачните площадки на новия й сериал.

Компанията на Никол Кидман продуцира "Expats" - историята на три американки, които живеят в "анклав за експати" в Хонконг.

Две от жените се преселват тук заради професионалните ангажименти на своите съпрузи - мениджър в мултинационална компания и адвокат. Третата жена е млада американка от корейски произход, която завършва престижен университет в САЩ, но чувства, че целият й живот е провален заради серия от грешни решения. И трите живеят в т.нар. "американска зона", като почти не поддържат връзки с местните жители в Хонконг, с изключение на обслужващия персонал.

С пристигането си в града Кидман сякаш повтаря сценария, създаден по романа на Джанис Лий. Според информация на "Блумбърг", актрисата ще живее в луксозно имение, чийто месечен наем е около 83 500 долара, до октомври.

За разлика от всички останали чужденци - Никол Кидман и снимачният екип са се освободили от задължителната карантина, която продължава най-малко 7 дни. Седмица след пристигането на Никол Кидман ще влязат в сила и нови правила, според които туристите от Австралия ще са длъжни да се изолират за период от 2 до 3 седмици.

Властите оправдават решението си с това, че холивудската звезда упражнява специализирана професионална дейност, която е от полза за икономиката на Хонконг.

Според действащите правила администрацията има право да издава разрешения за освобождение от карантината, след становище на здравните служби и в съответствие с пандемичната обстановка в дадения момент.

Привилегированите чужденци са длъжни да спазват останалите мерки за Covid-19, да сведат до минимум контактите си с хората, да спазват предварително определени маршрути, свързани с работните им задължения, да се подлагат на редовни тестове (не по-малко от три в първите 14 дни от престоя си), и др.

Строгите правила досега се спазваха, защото планът на Хонконг да освободи мениджърите на банки от задължителната карантина беше посрещнат с масово недоволство и беше отменен, пише Quartz.

Дори олимпийските спортисти са спазили нормалните правила за карантина след прибирането си от Токио.

Извън казуса с Covid-карантината, компанията на Никол Кидман е атакувана и заради решението да заснеме сериал в Хонконг на фона на продължителните граждански протести срещу китайските опити за заглушаване на политическата опозиция.

Няколко активисти бяха арестувани или принудени да избягат в чужбина след сблъсъците си с полицията. Vice посочва още, че правителството на Хонконг е въвело нови правила през 2021 г., които позволяват на властите да цензурират филми на основание "заплаха за националната сигурност".


Nine Perfect Strangers с Никол Кидман - новият сериал от създателите на Big Little Lies

Големите роли на Никол Кидман


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Триъгълникът Президентство - Нинова - ВМЗ "Сопот" стана почти Бермудски

Корнелия Нинова не е спирала сделка на ВМЗ "Сопот", твърди бившият председател на Съвета на директорите Никола Стоянов

Тошко Йорданов: Решението за изгонване на руските дипломати е лично на Кирил Петков

Според депутата от ИТН премиерът споделил идеята още при пътуването до Киев

Около 200 руснаци ще напуснат страната покрай изгонването на 70-те дипломати

България иска и консулството в Русе да затвори

20 години затвор за Гилейн Максуел заради трафик и злоупотреба с малолетни

Съдът в Ню Йорк даде присъда над законовата граница

Петровден е - празнуват Петър, Павел и Камен

Църквата почита паметта на Светите равноапостоли Петър и Павел

Ердоган се съгласи Швеция и Финландия да влязат в НАТО

Войната в Украйна приближи границите на НАТО до Русия

Иван Хиновски напусна ИТН: "Партията лансира случайни лица на отговорни позиции"

Бившият депутат от ИТН критикува партията на Трифонов за отказ от реформи и спорни назначения в енергетиката

Кирил Петков: 70 руски дипломати ще бъдат изгонени от България

"Очаквамe в неделя един пълен самолет с хора да замине за Москва"