Никол Кидман ядоса Хонконг, като се освободи от карантина заради новия си сериал Снимка: © Getty Images

Звезда от ранга на Никол Кидман не може да се оплаче от липсата на привилегии. Изключенията от правилата - особено в период на пандемия - обаче все по-трудно се толерират, независимо че са в полза на една от най-популярните актриси в света.

Кидман провокира вълна от критики в социалните мрежи, след като се оказа, че освободена от строгите карантинни правила при пристигането си в Хонконг.

Актрисата от "Big Little Lies" пристига града на 12 август с частен самолет от Австралия.

Два дни по-късно тя е заснета от папараци, докато посещава магазини в центъра на града и разглежда сградата на училище, което ще бъде използвано като една от снимачните площадки на новия й сериал.

Компанията на Никол Кидман продуцира "Expats" - историята на три американки, които живеят в "анклав за експати" в Хонконг.

Две от жените се преселват тук заради професионалните ангажименти на своите съпрузи - мениджър в мултинационална компания и адвокат. Третата жена е млада американка от корейски произход, която завършва престижен университет в САЩ, но чувства, че целият й живот е провален заради серия от грешни решения. И трите живеят в т.нар. "американска зона", като почти не поддържат връзки с местните жители в Хонконг, с изключение на обслужващия персонал.

С пристигането си в града Кидман сякаш повтаря сценария, създаден по романа на Джанис Лий. Според информация на "Блумбърг", актрисата ще живее в луксозно имение, чийто месечен наем е около 83 500 долара, до октомври.

За разлика от всички останали чужденци - Никол Кидман и снимачният екип са се освободили от задължителната карантина, която продължава най-малко 7 дни. Седмица след пристигането на Никол Кидман ще влязат в сила и нови правила, според които туристите от Австралия ще са длъжни да се изолират за период от 2 до 3 седмици.

Властите оправдават решението си с това, че холивудската звезда упражнява специализирана професионална дейност, която е от полза за икономиката на Хонконг.

Според действащите правила администрацията има право да издава разрешения за освобождение от карантината, след становище на здравните служби и в съответствие с пандемичната обстановка в дадения момент.

Привилегированите чужденци са длъжни да спазват останалите мерки за Covid-19, да сведат до минимум контактите си с хората, да спазват предварително определени маршрути, свързани с работните им задължения, да се подлагат на редовни тестове (не по-малко от три в първите 14 дни от престоя си), и др.

Строгите правила досега се спазваха, защото планът на Хонконг да освободи мениджърите на банки от задължителната карантина беше посрещнат с масово недоволство и беше отменен, пише Quartz.

Дори олимпийските спортисти са спазили нормалните правила за карантина след прибирането си от Токио.

Извън казуса с Covid-карантината, компанията на Никол Кидман е атакувана и заради решението да заснеме сериал в Хонконг на фона на продължителните граждански протести срещу китайските опити за заглушаване на политическата опозиция.

Няколко активисти бяха арестувани или принудени да избягат в чужбина след сблъсъците си с полицията. Vice посочва още, че правителството на Хонконг е въвело нови правила през 2021 г., които позволяват на властите да цензурират филми на основание "заплаха за националната сигурност".


Nine Perfect Strangers с Никол Кидман - новият сериал от създателите на Big Little Lies Nine Perfect Strangers с Никол Кидман - новият сериал от създателите на Big Little Lies

 Големите роли на Никол Кидман Големите роли на Никол Кидман


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024