Никола Минчев показа теста си за Covid-19 след обвиненията на "Възраждане" Снимка: © Народно събрание

Председателят на Народното събрание Никола Минчев публикува разпечатка с данните от положителните си тестове за Covid-19, извършени на 10 януари - деня на Консултативния съвет за национална сигурност.

Минчев показа документа в отговор на обвиненията от страна на "Възраждане", че излъгал за инфекцията си, за да може "цялото държавно ръководство да е в домашен арест" преди протеста на партията - 28 души бяха поставени в карантина заради контакта със заразен човек.

"Поради огромното количество хора, с които се срещам всеки ден, си правя тестове по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше отрицателен. След заседанието на КСНС си направих отново тест, който за жалост даде положителен резултат и аз осведомих за това контактните си лица. Ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация. Честно или не, това е положението. Ако се беше случило след пленарен ден в НС, сигурно щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря", пише Минчев в публикация във Facebook.

Критики срещу него дойдоха и от страна на ГЕРБ във вторник. Бившият премиер Бойко Борисов го обвини в безотговорност за това, че "обезглави цялата държава".

В същото време Борисов лансира и теория, че карантинирането на президент, премиер и председател на НС е "едно спасително салче" за тях.


"Възраждане" опита да щурмува сградата на Народното събрание (обновена)

Кирил Петков предложи да преговаря с "експерти по Covid" от протеста на "Възраждане"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Жълт код за опасно време е в сила за 18 области в страната

Предупреждението от първа степен е за валежи и гръмотевични бури.

07:45 - 24.07.2024
Политика

Изтрива ли някой националната памет 

Защо възпитанието в патриотизъм като антагонизъм е залог за бъдещи конфликти

07:40 - 24.07.2024
Важно днес

Бързият влак София-Варна дерайлира в района на гара Своге

Пътници разказват, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси.

07:25 - 24.07.2024