Николай Денков назначи първите 6 областни управители

Премиерът Николай Денков обяви първите шестима назначени областни управители от новото правителство.

Сред тях са двете ключови области - София-град и Пловдив - които ще бъдат ръководени съответно от Вяра Тодева и Илия Зюмбилев, както се очакваше.

Нови назначения има и в Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра.

Кой кой е сред новите областни управители?

  • София-град - Вяра Тодева - бивш и.д. областен управител между юни-август 2022 г., магистър по право и маркетинг и мениджмънт. Тодева има опит на управленски длъжности в различни администрации - от Агенцията по вписванията до Министерството на отбраната. Повече за нея можете да видите тук.
  • Пловдив - Илия Зюмбилев - председател на партия БЗНС, електроинженер по професия и доктор по материалознание. Според официалната му биография, той е специализирал в едно от най-престижните висши инженерни училища в света – университета ENSAM в Париж, Франция. Бил е хоноруван преподавател в пловдивския филиал на Техническия университет - София
  • Ловеч - Виктор Стойчев - бивш областен управител в кабинета "Петков" между януари и август 2022 г. Бил е зам.-директор на местната дирекция на НАП в Ловеч, ръководил е и Областната ппощенска станция. Магистър е по икономика на индустрията. Стойчев е известен на местно ниво с "шареното" си политическо минало - бил е кандидат за общински съветник от ГЕРБ в Ловеч през 2015 г., за депутат в листата на Николай Нанков през 2017 г. , а през 2019 г. се явява на кметските избори в града от ВМРО. През 2023 г. обаче е кандидат за депутат от ПП-ДБ.
  • Плевен - Виолета Иеремиева - отново кадър на кабинета "Петков", била е зам.-областен управител на Плевен до август 2022. Завършила е "Българска филология", посветила е близо 30 г. на решаването на проблемите на хората с увреждания.
  • Добрич - Йорданка Костадинова - бивш депутат от ПП в два парламента. Фармацевт по професия и образование, с магистратура по здравен мениджмънт, тя е работила 10 годин за немска фармацевтична компания.
  • Силистра - Минчо Йорданов - бивш зам.-областен управител от първия служебен кабинет на Стефан Янев до края на мандата на Кирил Петков. Йорданов е работил в системата на МВР и ДАНС, бил е и директор на основно училище.

Все още се очаква да бъдат попълнени всички останали 22 позиции на областни управители в страната.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024