Снимка: © bTV

„Христо Иванов ни каза „не“ по телевизията, но не и по време на неформалния разговор, който водихме“ – това обяви един от членовете на „Отровното трио“ адв. Николай Хаджигенов.

Той даде интервю за „120 минути“ по bTV и сподели, че той, Арман Бабикян и проф. Минеков са водили преговори с всички извънпарламентарни формации за предстоящите избори, включително с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

След като стана ясно, че „Отровното трио“ ще се яви на изборите заедно с „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова, Хаджигенов сподели, че са потърсили и коалиция със съпредседателя на "Демократична България". „На официалния разговор с Христо Иванов не чухме „не“. Той беше конструктивен, както всички други. Той ни каза - ще мислим, ще говорим, ще се съберем на коалиционен съвет и ще го обсъдим. Нямам представа дали е проведен такъв съвет.

„Със Слави разговорът беше лесен, той е директен. Той е напълно наясно, че единственият начин да преборим силния враг е да се съберем всички заедно. Имаме противоречия на принципна онова, но той каза че е отворен да ги оставим за по-късно, за някой ден в бъдещето“, каза адв. Хаджигенов.

Трифонов преди дни обяви, че „Има такъв народ“ няма да влиза в коалиция с нито една партия. „Но на срещата ни каза, че ще помисли“, сподели членът на „Отровното трио“. „Каза още, че ако има вариант, ще го направим. Добави, че няма да се явим сега на избори заедно, но ще работим заедно вътре, което за нас е достатъчно на този етап“.

„Опитваме се да направим нещо нечувано и невиждано. Това, което го направихме на площада за 116 дни, ще го изсипем в урните. Искаме да съберем протестиращите в едно и да ударим корупцията по челото“, каза Хаджигенов, който заедно с Бабикян и Минеков е един от организаторите на антиправителствените протести.

"Отровното трио" за съюза с Манолова: "Болният не пита хирурга от коя партия е"

Според него - единствената, на която ѝ стиска достатъчно да се изправи срещу всички, е Мая Манолова. Именно затова са се коалирали с нейната платформа. "Мая Манолова показа, че служи на съгражданите си като омбудсман. Затова ще ѝ стисна ръката".

„Тя и формациите зад нея са равностоен партньор. Разговорите са неофициални, но част от партиите зад нея са ясни“, каза той и отказа да даде повече информация кои са тези формации.

Хаджигенов отрече, че „Отровното трио“ е направило компромис, за да се съюзи с Манолова. Журналистката Мария Цънцарова го предизвика да направи коментар, свързан с думите на бившия омбудсман от 2013, че именно тя е предложила Делян Пеевски за председател на ДАНС. Адвокатът е участвал в протестите срещу депутата от ДПС и смята, че Манолова не е отговорна за това.

„Това съм го гледал много пъти. Тя каза, че като на никой друг не му стиска, „на мен ми стиска“. Стана ясно, че не е тя“, смята Хаджигенов.

А относно предполагаемите ѝ срещи с Васил Божков, адвокатът сподели: „Посочете ми един политик, който не е търсил подкрепа от бизнесмен. Аз не познавам такъв“.

„Това е практика, не само у нас навсякъде по света. Избори се правят срещу адски много пари и подкрепата често е финансова. Ние нямаме стотинка, а ще правим кампания. Аз не бих отишъл при Божков“, каза той.

„Твърди се, че Божков ни изпращал милиони – на мен и на другите от триото. Къде са тези милиони? Искам да си ги потърся“, каза Хаджигенов.

„Вратите са широко отворени. Ако се наложи, ще се кандидатирам за депутат. Защото политиката е мръсна, кална локва и няма начин да водиш нови хора и да бориш корумпирано правителство, ако не застанеш отпред. Не е възможно да не се оплискаш от калната локва. Правили сме го и тепърва ще продължаваме“.

Хаджигенов смята, че „Отровното трио“ е състав от „трима обикновени граждани“. „Зад нас са 54% от гражданите, които не гласуват. По-голямата част са хора като нас“.

Допълни, че не би направил всякакъв компромис от политическа гледна точка. "Имаме собствени морални, етични граници, които няма да прескочим", каза той от името на "Отровното трио".

Преди дни проф. Велислав Минеков сподели, че ако до 23 декември извънпарламентарните формации не се обединят срещу властта и не направят този "болезнен жест", ще прекрати политическото и гражданското си съучастие. Адв. Хаджигенов тълкува думите на скулптора по друг начин:

"Проф Минеков не казва, че ще напусне триото. Ние сме трима приятели, той няма как да ни напусне. Това, което казва, по негов възпитан начин, е, че единственият начин да свалим хунтата, е да се съберем всички заедно. За радост или за съжаление – нещата при него са сложни като изказ, трябва да има едно по-дълбоко разбиране".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Триъгълникът Президентство - Нинова - ВМЗ "Сопот" стана почти Бермудски

Корнелия Нинова не е спирала сделка на ВМЗ "Сопот", твърди бившият председател на Съвета на директорите Никола Стоянов

Тошко Йорданов: Решението за изгонване на руските дипломати е лично на Кирил Петков

Според депутата от ИТН премиерът споделил идеята още при пътуването до Киев

Около 200 руснаци ще напуснат страната покрай изгонването на 70-те дипломати

България иска и консулството в Русе да затвори

20 години затвор за Гилейн Максуел заради трафик и злоупотреба с малолетни

Съдът в Ню Йорк даде присъда над законовата граница

Петровден е - празнуват Петър, Павел и Камен

Църквата почита паметта на Светите равноапостоли Петър и Павел

Ердоган се съгласи Швеция и Финландия да влязат в НАТО

Войната в Украйна приближи границите на НАТО до Русия

Иван Хиновски напусна ИТН: "Партията лансира случайни лица на отговорни позиции"

Бившият депутат от ИТН критикува партията на Трифонов за отказ от реформи и спорни назначения в енергетиката

Кирил Петков: 70 руски дипломати ще бъдат изгонени от България

"Очаквамe в неделя един пълен самолет с хора да замине за Москва"