Николай Хаджигенов: Христо Иванов и Слави Трифонов не са ни казали "не"; Не бих потърсил Божков Снимка: © bTV

„Христо Иванов ни каза „не“ по телевизията, но не и по време на неформалния разговор, който водихме“ – това обяви един от членовете на „Отровното трио“ адв. Николай Хаджигенов.

Той даде интервю за „120 минути“ по bTV и сподели, че той, Арман Бабикян и проф. Минеков са водили преговори с всички извънпарламентарни формации за предстоящите избори, включително с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

След като стана ясно, че „Отровното трио“ ще се яви на изборите заедно с „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова, Хаджигенов сподели, че са потърсили и коалиция със съпредседателя на "Демократична България". „На официалния разговор с Христо Иванов не чухме „не“. Той беше конструктивен, както всички други. Той ни каза - ще мислим, ще говорим, ще се съберем на коалиционен съвет и ще го обсъдим. Нямам представа дали е проведен такъв съвет.

„Със Слави разговорът беше лесен, той е директен. Той е напълно наясно, че единственият начин да преборим силния враг е да се съберем всички заедно. Имаме противоречия на принципна онова, но той каза че е отворен да ги оставим за по-късно, за някой ден в бъдещето“, каза адв. Хаджигенов.

Трифонов преди дни обяви, че „Има такъв народ“ няма да влиза в коалиция с нито една партия. „Но на срещата ни каза, че ще помисли“, сподели членът на „Отровното трио“. „Каза още, че ако има вариант, ще го направим. Добави, че няма да се явим сега на избори заедно, но ще работим заедно вътре, което за нас е достатъчно на този етап“.

„Опитваме се да направим нещо нечувано и невиждано. Това, което го направихме на площада за 116 дни, ще го изсипем в урните. Искаме да съберем протестиращите в едно и да ударим корупцията по челото“, каза Хаджигенов, който заедно с Бабикян и Минеков е един от организаторите на антиправителствените протести.

"Отровното трио" за съюза с Манолова: "Болният не пита хирурга от коя партия е"

Според него - единствената, на която ѝ стиска достатъчно да се изправи срещу всички, е Мая Манолова. Именно затова са се коалирали с нейната платформа. "Мая Манолова показа, че служи на съгражданите си като омбудсман. Затова ще ѝ стисна ръката".

„Тя и формациите зад нея са равностоен партньор. Разговорите са неофициални, но част от партиите зад нея са ясни“, каза той и отказа да даде повече информация кои са тези формации.

Хаджигенов отрече, че „Отровното трио“ е направило компромис, за да се съюзи с Манолова. Журналистката Мария Цънцарова го предизвика да направи коментар, свързан с думите на бившия омбудсман от 2013, че именно тя е предложила Делян Пеевски за председател на ДАНС. Адвокатът е участвал в протестите срещу депутата от ДПС и смята, че Манолова не е отговорна за това.

„Това съм го гледал много пъти. Тя каза, че като на никой друг не му стиска, „на мен ми стиска“. Стана ясно, че не е тя“, смята Хаджигенов.

А относно предполагаемите ѝ срещи с Васил Божков, адвокатът сподели: „Посочете ми един политик, който не е търсил подкрепа от бизнесмен. Аз не познавам такъв“.

„Това е практика, не само у нас навсякъде по света. Избори се правят срещу адски много пари и подкрепата често е финансова. Ние нямаме стотинка, а ще правим кампания. Аз не бих отишъл при Божков“, каза той.

„Твърди се, че Божков ни изпращал милиони – на мен и на другите от триото. Къде са тези милиони? Искам да си ги потърся“, каза Хаджигенов.

„Вратите са широко отворени. Ако се наложи, ще се кандидатирам за депутат. Защото политиката е мръсна, кална локва и няма начин да водиш нови хора и да бориш корумпирано правителство, ако не застанеш отпред. Не е възможно да не се оплискаш от калната локва. Правили сме го и тепърва ще продължаваме“.

Хаджигенов смята, че „Отровното трио“ е състав от „трима обикновени граждани“. „Зад нас са 54% от гражданите, които не гласуват. По-голямата част са хора като нас“.

Допълни, че не би направил всякакъв компромис от политическа гледна точка. "Имаме собствени морални, етични граници, които няма да прескочим", каза той от името на "Отровното трио".

Преди дни проф. Велислав Минеков сподели, че ако до 23 декември извънпарламентарните формации не се обединят срещу властта и не направят този "болезнен жест", ще прекрати политическото и гражданското си съучастие. Адв. Хаджигенов тълкува думите на скулптора по друг начин:

"Проф Минеков не казва, че ще напусне триото. Ние сме трима приятели, той няма как да ни напусне. Това, което казва, по негов възпитан начин, е, че единственият начин да свалим хунтата, е да се съберем всички заедно. За радост или за съжаление – нещата при него са сложни като изказ, трябва да има едно по-дълбоко разбиране".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024