Николай Хаджигенов: Коалицията с Мая Манолова приключи на 4 април

Коалицията "Изправи се! Мутри, вън" се оказа нежелана не само от Мая Манолова, но и от Николай Хаджигенов.

Часове след като Манолова упрекна един от лидерите на "Отровното трио" за неприемливи уговорки за министерски постове и правителство с гласове от ГЕРБ, БСП или ДПС, Хаджигенов даде сигнал, че предизборният съюз е прекратен.

"Двете госпожи (Мая Манолова и Татяна Дончева) допускат една дребна грешка - коалицията ни приключи на 4 април. Тя беше създадена с цел изборите, а те минаха", казва Хаджигенов в интервю за "Актуално". В него той нарича двете си доскорошни партньорки в "Изправи се! Мутри, вън" "истински политици, тъй като винаги казват едно, а правят друго".

"Без гласовете на БСП, не можем да направим нищо. Очевидно е, че с гласовете на ГЕРБ и ДПС не правим нищо", казва още той.

В друго интервю за "Фокус" Хаджигенов сравнява "Изправи се...." с "този тип коалиция, в която западните сили през Втората световна война се събраха със Сталин срещу Хитлер".

"Сигурен съм, че на никой не му харесва да е в коалиция със Сталин. На мен също, но това е нещо, което трябва да се направи, защото трябва да премахнем ГЕРБ и герберщината, след това да свалим Гешев и след това да започнем да градим. Това е възможното", казва той по адрес на съюза, спечелил 150 921 гласа (4,72%) на парламентарните избори.

В публикация във Facebook-профила си юристът иронизира ситуацията със следния коментар: "Мая Манолова и Татяна Дончева казали НЕ на статуквото? Please, hold my beer...".

Както Манолова, така и Дончева бяха дългогодишни депутати от БСП, преди всяка от тях да се отдели от партията и да създаде собствен политически проект.

Самото обединение на "Отровното трио" с Мая Манолова провокира критики от страна на "Демократична България" през зимата на 2020 г.

Тогава Арман Бабикян коментираше: "Чудя се, ако някой е болен, колкото страната ни, дали ще попита хирурга от коя партия е? От кой град е ? Какви ги е вършил на младини? Или просто ще иска да оживее".


Първи сблъсък между Мая Манолова и Николай Хаджигенов заплашва да разцепи "Изправи се! Мутри, вън"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024