"Нито съм пращал, нито съм ходил": Борисов коментира казуса с Арнаудова Снимка: © European Council

„Нито съм пращал, нито съм ходил“ – по този начин премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос относно евентуална негова среща с обвиняемия Васил Божков в офиса на собственика на „Национална лотария“.

Както знаете, вчера укриващият се в ОАЕ хазартен бос каза, че Пиарът на ГЕРБ отговори на Божков с приказка за Шехерезада и Али Баба в офиса му на ул. „Московска“ 43, но Борисов отрече.

„На кого обвиненията са факт – на човек с 18 обвинения?“, попита реторично той, цитиран от bTV. „Няма да коментирам повече. Това им е играта на тези хора“.

Премиерът инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото. С него бяха кметът на столицата Йорданка Фандъкова, министърът на финансите Владислав Горанов и транспортният министър Росен Желязков.

Горанов също коментира твърденията на Божков и ги нарече „манипулативни“ и целящи „дискредитация“.

„Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от Прехода в моя кабинет?“, каза той.

„Какви доказателства има? Едни огромни торби с пари, давани пред свидетели – как си представяте тези неща? Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата“, каза Горанов.

Припомняме, че в петък, в предаването "Панорама" по БНТ 1, Борисов каза: "От Божков съм получавал една пура в централата на ГЕРБ - беше дошъл с ръководителите на bTV. Ще си запазя отговора на въпроса защо сме се срещали“. Премиерът се закле, че "Васил Божков ме е черпил една пура в офиса на ГЕРБ": Борисов отрече твърденията за подкупи от обвиняемия собственик на "Национална лотария".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022