"Нито съм пращал, нито съм ходил": Борисов коментира казуса с Арнаудова Снимка: © European Council

„Нито съм пращал, нито съм ходил“ – по този начин премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос относно евентуална негова среща с обвиняемия Васил Божков в офиса на собственика на „Национална лотария“.

Както знаете, вчера укриващият се в ОАЕ хазартен бос каза, че Пиарът на ГЕРБ отговори на Божков с приказка за Шехерезада и Али Баба в офиса му на ул. „Московска“ 43, но Борисов отрече.

„На кого обвиненията са факт – на човек с 18 обвинения?“, попита реторично той, цитиран от bTV. „Няма да коментирам повече. Това им е играта на тези хора“.

Премиерът инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото. С него бяха кметът на столицата Йорданка Фандъкова, министърът на финансите Владислав Горанов и транспортният министър Росен Желязков.

Горанов също коментира твърденията на Божков и ги нарече „манипулативни“ и целящи „дискредитация“.

„Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от Прехода в моя кабинет?“, каза той.

„Какви доказателства има? Едни огромни торби с пари, давани пред свидетели – как си представяте тези неща? Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата“, каза Горанов.

Припомняме, че в петък, в предаването "Панорама" по БНТ 1, Борисов каза: "От Божков съм получавал една пура в централата на ГЕРБ - беше дошъл с ръководителите на bTV. Ще си запазя отговора на въпроса защо сме се срещали“. Премиерът се закле, че "Васил Божков ме е черпил една пура в офиса на ГЕРБ": Борисов отрече твърденията за подкупи от обвиняемия собственик на "Национална лотария".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024
Важно днес

Агенцията за закрила на детето откри "пропуски" в училището, от което изчезна Ивана

Според началник отдел в Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията Мариана Илиева в училищната среда има установени пропуски, а проблемите на Ивана са били силно подценявани.

15:02 - 29.02.2024