NOVA са объркали самоличността на шофьора, убил Ферарио Спасов, с негов съименник Снимка: © Getty Images

Информацията на NOVA, че младият мъж, причинил смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов, е работил като DJ във Великобритания се оказа невярна.

Според публичните данни шофьорът, убил Спасов, е от Лясковец и е на 24 години. В неделя през деня той беше пуснат с най-леката мярка за неотклониение – подписка, от наблюдаващия прокурор. Забранено му е да напуска страната и да управлява автомобил.

Пред NOVA наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров заяви, че шофьорът, Начо Панталеев, не е осъждан, има семейство и малко дете и няма опасност да се укрие. В същото време обаче от медията разпространиха информация, че мъжът работи в чужбина, има снимки как управлява атомобила с 268 км. ч. и наскоро е самокатастрофирал в уличен стълб в Лясковец.

Впоследствие от националната телевизия уточниха, че става дума за съвпадение на имената. Мъжът от Англия записа видео, в което заплашва да заведе дело срещу телевизията, казва, че е на 32 години и не е причинил катастрофата.

"В града е настъпило объркване около личността на Начо Пантелеев. Оказало се, че има втори мъж, който също е от Лясковец, и е роднина на мъжа, причинил катастрофата.", пише Nova.

Катастрофата е станала на прав и широк пътен участък малко преди село Шереметя, с лента за изпреварване в посока София, при мокър асфалт и засилен трафик. Шофьорът е с 16 месеца стаж и е карал нов спортен мерцедес с много висока скорост и е ударил колата на Спасов отзад.

Днес наблюдаващият прокурор е извикан в София от и.д. главния прокурор Борислав Сарафов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024